INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

DINSDAG 9 MEI 2006

Met de in 8 MEI 2006 BEVRIJDINGSDAG IN FRANKRIJK vermelde wetenschap ben ik vanmorgen naar de Sorbonne getogen op het adres 27 Rue Serpente. Als eerste sprak ik daar met Peter Standish.

Een voortreffelijk Spaans sprekende Engelsman die als hoogleraar verbonden is aan de East Carolina University in de VS.

Ik heb Peter in 2001 in Cáceres leren kennen en heb hem vanmorgen van de reconstructie in kennis gesteld met de woorden: "Diana was in charge. Not Dodi was in charge. Diana was in charge" en mijn conclusie dat M.A.F. nog steeds de hele wereld voor de gek houdt. Dat moet afgelopen zijn. Daarna werd ik aangesproken door Colette Bezaudun uit Toulouse met de vraag wat er is gebeurd met "el primer millón", de eerste miljoen. Mijn hoofd stond nog niet zozeer bij de schrijvers en dichters uit Latijns-Amerika, maar ik heb toch getracht die ontwikkeling zo goed mogelijk te volgen. MILAGROS PALMA (IUFM/Universiteit van Caen en vicevoorzitter van de AEPE) had alles uitstekend georganiseerd. Het colloquium had vooral ten doel het belang van de activiteiten van Latijns-Amerikaanse dichters en schrijvers in de Franse hoofdstad tot uitdrukking te brengen. Het colloquium was voorbereid in samenwerking met Yvonne Delmond, Chantal de Villedary, Marie-France Eslin, Josette Hervé, Josette Allavena, Florence Post, Nicole Lerossignol, Sylvie Schertenlieb en Colette Bezaudun. Het bestaat uit vier onderdelen. Op de eerste plaats inleidingen over Latijns-Amerikaanse schrijvers en dichters in Parijs en vervolgens drie ontmoetingen met momenteel in Parijs woonachtige Latijns-Amerikaanse schrijvers en dichters. Morgen in Caen. Donderdagavond de lancering van een antologie van schrijvers in het Centre National du Livre in de Rue de Verneuil. Vrijdag in het Maison de l'Amérique Latine aan de Boulevard Saint Germain en zaterdag in het kader van een homenage aan de Guatamaltese nobelprijswinnaar Miguel Ángel Asturias op het kerkhof Père Lachaise.

Programma van lezingen: 10:00-10:20 SARA SAZ (Colorado State University): Ricardo Güiraldes in Parijs. 10:20-11:00 Peter Standish (East Carolina University): Voorwaardelijke vrijheid: Cortazar onder de andere hemel.

JOSETTE ALLAVENA EN PETER STANDISH

Hierna een gezamenlijke presentatie van Josette Allavena en Josette Hervé over de opvoedkundige waarde van Latijns-Amerikaanse verhalen. Na het buffet verplaatse het toneel zich naar de Salle des Actes van de Sorbonne in de rue Saint Jacques nummer 54. Daar werden lezingen gehouden over het Parijs van de modernisten, María Luísa Bombal en Victoria Ocampo. De eerste daadwerkelijke schrijver die aan het woord kwam was José Mejía uit Guatemala. Hieronder enige sfeerbeelden.

Aangezien hetgeen beschreven staat in 8 MEI 2006 RECONSTRUCTIE: DE RIT NAAR DE LUCHTHAVEN LE BOURGET mij ernstig bezig houdt heb ik besloten morgen niet naar Caen te gaan. Ik heb nu even rust nodig en die neem ik ook (22.40).

10 MEI 2006 OP ZOEK NAAR HET LANDGOED VAN DE WINDSORS

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN