INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

WOENSDAG 26 JULI 2006 Dit was de dag van de excursies. Te beginnen met een rondleiding door de KATHEDRAAL VAN MÁLAGA van 10:00 tot 11:15. Daarna een bustocht naar VÉLEZ MÁLAGA - bekostigd door de DIPUTACIÓN DE CULTURA Y EDUCACIÓN. We hebben daar - vergezeld door een plaatselijke jongedame met de naam VICTORIA - een bezoek gebracht aan de CASA CERVANTES.

Naar haar zeggen heeft de naamgever van ONS BEDRIJF VÉLEZ MÁLAGA vermeld in hoofdstuk 41 van de DON QUIJOTE. Een buitenechtelijke zoon van KONING ENRIQUE IV - die later bisschop van Málaga is geworden - heeft naar haar zeggen in deze CASA CERVANTES gewoond.

De middagmaaltijd werd ons vanaf 14:00 aangeboden door het AYUNTAMIENTO DE VÉLEZ MÁLAGA in een restaurant aan de weg naar TORRE DEL MAR. Tijdens de maaltijd zag ik op de Spaanse televisie beelden van een bezoek van KONINGIN ELIZABETH aan ALTHORP HOUSE. Ik hoop dus dat ZIJ de problematiek inzake de ERFENIS van DIANA thans naar volle tevredenheid in overleg met de FAMILIE SPENCER heeft laten afwikkelen. Na dit HISTORISCHE MOMENT - nadat CONSUELO HERNÁNDEZ CARRASCO mij samen met ROSARIO LÓPEZ LÓPEZ uit ALBACETE de eretitel MISTER DI had toegekend - zijn wij naar VÉLEZ MÁLAGA teruggekeerd. Velen ten gevolge van de hoge temperatuur en het ontbreken van de alhier gebruikelijke siësta met ogen op stokjes. In het TEATRO MUNICIPAL werden wij door historicus DON JOSÉ MANUEL CUENCA TORIBIO als bijdrage van de UNIVERSIDAD DE MÁLAGA getrakteerd op een enthousiaste verhandeling over HET PROBLEEM VAN SPANJE TIJDENS DE GENERATIES VAN 1914 EN 1936: CONTRAST EN IDENTITEIT. Zijn parate historische kennis uit die tijd was zo groot dat ik - en ik denk velen met mij - grote moeite moest doen om alle namen die ik in DE ZEVENTIGER JAREN heb geleerd weer uit het onderbewustzijn te moeten opdiepen. Uit zijn stortvloed aan woorden destilleer ik: JOSÉ ORTEGA Y GASSET, MIGUEL DE UNAMUNO, EL ESPÍRITU REPUBLICANO en EL FINAL DE LA REPÚBLICA. Ik heb mij hierbij afgevraagd of dit soort lezingen nog nodig is in deze tijd. Voor mij kwamen de colleges EX CATEDRA weer boven uit de tijd dat ik de colleges volgde van PROF. DR. JAIME SÁNCHEZ ROMERALO. Dit is een verouderde vorm van COMMUNICATIE: UNILATERAAL. Dit past naar mijn inzichten niet meer thuis in deze tijd. Het probleem wordt geheel zichtbaar als we WIKIPEDIA raadplegen. Daarin treffen wij de gaten in ons communicatiesysteem aan. Ofwel de WITTE PLEKKEN op communicatief gebied die dienen te worden ingevuld. Kijken we bijvoorbeeld in WIKIPEDIA naar GERRIT ZALM en RODRIGO RATO, dan zien we bij de informatie over de heer ZALM slechts een vertaling in het ENGELS. Bij de Spaanstalige informatie over RODRIGO RATO zien we wel de vertaling in het NEDERLANDS. Hieruit kunnen we opmaken dat het probleem inzake de MISLUKKING VAN DE FUSIE TUSSEN KPN EN TELEFÓNICA IN HET JAAR 2000 bij GERRIT ZALM ligt. Het was een TAALPROBLEEM. Vanaf heden dienen WIJ te werken aan de oplossing hiervan. Na terugkeer in Málaga heb ik nog even een bezoek gebracht aan de haven om aldaar LA SANTÍSIMA TRINIDAD op de gevoelige plaat vast te leggen.

27 JULI 2006 CERVANTES EMPRESARIAL

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN