INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

ZATERDAG 7 DECEMBER 2002

Bar Number One

Gisteren werd ik gebeld door een mevrouw uit Málaga. Zij wil een schoonmaakapparaat komen demonstreren. Ik denk dat het een soort cable turtle is. Gisteren was het de 'día de la constitución'. Ik ben inderdaad iets vergeten. Gisteravond kreeg ik in 'Bar Number One' te Torremolinos het visitekaartje van een Engelsman uit de Calle Carabeo 1 in Nerja. Het was een 'kaal mannetje', net als HERMAN VEENENDAAL van de FC Cervantes Arnhem in statu nascendi. Zijn hoofd had veel weg van 'Mr Baldy'. Ik citeer mijn Letters (pagina 55):

He headed towards a Lighthouse
and went
to the other side
The Land of Hope and Glory
And chose for another combination
Red and Purple

He lighted a candle
In Canterbury Cathedral
And then he saw a Princess
on the bridge behind his house

He saw that She was lonely
And a present was delivered:

Mr. Baldy
And now he knows
How to grow hair
on Mr Baldies head

He knows that he is The Bold
But kept only one question
Who is The Beautiful?

In die serie werd gisteravond de naam Caroline Spencer genoemd en zelfs die van Prins Charles. Het was een merkwaardige avond gisteren. We werden daar vergast door een groep Engelsen, waarvan er één een blauwe pruik droeg en het lied 'The dancing queen' van Abba ten gehore bracht. Hij droeg het onderstuk van een bikini over zijn pantalon. Ik sprak ook intensief met een gentleman uit Kent over mijn bezoek aan Royal Tunbridge Wells in de laatste week van augustus 1997. Daarvan bleek hij al op de hoogte te zijn. Op zijn opmerking 'The Secret of BUCKINGHAM PALACE will soon be revealed' heb ik hem laten weten: "The Secret of BUCKINGHAM PALACE is sitting next to you" en heb hem nadien mijn kaartje gegeven. Tijdens het optreden van de groep van 'Mr Baldy' - 'Rob' heet hij en zijn kaartje ben ik kwijt - waren twee Engelse heren even gaan wandelen. Nadat ik Rob mijn kaartje had gegeven verdween de groep spoorslags. Mr Baldy's ogen tintelden van pret. Hij doet in 'pensions' en 'financing'. Wellicht kan hij mij thans een goed pensioen bezorgen. Mijn Collega Liesbeth Halbertsma heeft zich daarvoor in Hoofddorp en Noordwijk al behoorlijk ingezet, maar het is er nooit van gekomen. Alleen een 'gouden handdruk' van 18 mille. Nadat 'Mr. Baldy' en zijn groep was verdwenen kwamen de twee heren uit de omgeving van Wales weer terug. Ik heb nog diepgaand met hen van gedachten gewisseld en laten weten dat ik de heer Al Fayed nog een 'European Citizenship' heb aangeboden. Daar had zijn zoon mijn aanstaande echtgenote niet voor hoeven te schaken. Maar de rekening moet hij wel betalen aan de Limited. GOED WEEKEND.

9 DECEMBER 2002 KEIZER KAREL

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN