INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

WOENSDAG 18 JUNI 2003

BESTE VRIENDEN EN COLLEGA'S

Ik las de nieuwsbrief van het NRC Handelsblad van gisteren met de mededeling De VVD-top is verdeeld over de vraag of er een referendum moet komen over de komende ontwerp-grondwet van de Europese Unie. VVD-fractievoorzitter Van Aartsen heeft zich gisteren in Brussel uitgesproken voor zo'n referendum. Hij keert zich daarmee tegen onder anderen de politiek leider van de VVD, vice-premier Zalm. Mijn enige commentaar in dit verband op dit moment: Zodra de heer Zalm zijn verplichtingen jegens de Stichting Cervantes Benelux is nagekomen heeft hij recht van spreken. De belangrijkste stijgers in mijn statistiekprogramma zijn vandaag: HMK BEATRIX - MOEDER VAN DE EUROPESE UNIE, GEEN ZEE TE HOOG en FC CERVANTES VITESSE Voor het eerst na mijn terugkeer in Spanje is er nu ook weer belangstelling uit de Seychellen. Onze goede vriend David Beckham heeft inmiddels besloten te gaan voetballen bij Real Madrid. Wellicht kan David daar nu wat PR-werk gaan doen voor onze holding. Er zijn prachtige warenhuizen in Madrid. In de Gran Vía. Wellicht een goed idee om daar eens met Sylvia Tóth te gaan wandelen, zodat er in het Bernabeu Stadion reclameborden kunnen worden geplaatst voor Cervantes Recruitment & Selection. Een gesprek over mijn carrière voer ik bij voorkeur in Nederland. Een uitnodiging hiertoe zie ik met belangstelling tegemoet. Directeur Harry Starren van de Baak heeft mij op 14 januari 2000 nog een geagendeerde uitnodiging toegezegd, zoals gemeld in mijn bericht van 3 juni jongstleden aan mijn gevolmachtigd directeur. Ik citeer: "Op de nieuwjaarsreceptie van 14 januari 2000 (aangehecht: uitnodiging d.d. 12 december 1999) heeft Harry mij in aanwezigheid van Ruud van der Zalm, Alex van 't Hooft en Martin Metselaar verzocht onze relatie een half jaar te beëindigen in verband met het bovenstaande. Mirjam Bemelmans had inmiddels jouw werkzaamheden overgenomen op dat moment. Zes maanden later - dus op 14 juli 2000 - zou ik dan van hem een geagendeerde uitnodiging ontvangen. Die deadline is echter al bijna drie jaar overschreden." Desgewenst kan het gesprek ook plaatsvinden in het Hotel Cervantes te Torremolinos. Dan kunnen er direct afspraken worden gemaakt met de heer Miguel Angel Muñoz inzake de hotelketen. Laat de Engelsen en Amerikanen maar eens een keer aan het woord als feedback op mijn boek. Mijn aandacht blijft in dit verband bij KROONPRINS WILLIAM.

19 JUNI 2003 MAXIMILIAAN

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN