INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

WOENSDAG 6 AUGUSTUS 2003

BERICHT UIT DE ZEVENDE HEMEL

WAARDE COLLEGAE

THE BOLD AND THE BEAUTIFUL is een interessante televisieserie. Het geeft communicatieproblemen weer die zich met name voordoen in de Verenigde Staten van Amerika. Zo houd ik mij vandaag even bezig met het doornemen van de meest gelezen pagina's op deze website. Vandaag betreft dat onder meer de wijze waarop Amerika in november van het jaar 2000 met een illegale president werd opgezadeld. Dit gebeurt soms ook in Nederland. U leest verder over het eeuwfeest van de Koninklijke Nijmegen Eendracht Combinatie en de betalingsachterstanden van Nederlandse bewindslieden; King John II en Koning Constantijn; werkwijzen van advocaten en onze afspraak op 11 oktober 1991; de 'porquería' in Amerika en de Kracht van de Monarchie; "Watts in an name?"; Koninginnendag; Paul Burrell; Gianni Versace; Vera Mann; Willem Frederik van der Heyden; Prestaties en Wanprestaties; Elizabeth Regina; The Dragon Vision Wizard; Nuevo Espíritu; Keizerlijk Bezoek; Historisch Perspectief; Jonikal; Fusie KPN/Telefónica; Hasnath Khan; Financieel Overzicht 2000; Juan Villalonga; Mr Pieter van Vollenhoven; Paarse Petten. Hier houd ik het voorlopig even bij voor vandaag. De kantonrechter van 's-Gravenhage heeft vandaag ook uitspraak gedaan inzake de geplande hoofdvestiging van de Stichting Cervantes Benelux te Wassenaar. Het NRC Handelsblad van vandaag. Fotoverbod De Horsten opgeheven Dat is goed nieuws. Het betekent immers dat de hierbovenvermelde informatie thans ook geheel kan worden vrijgegeven. Ik ben thans benieuwd wie er solliciteert bij ons bedrijf. Je hebt immers de LEIDING. In 1991 heb ik het advies gekregen een case-study uit te werken. Dat is De Zaak N.I.E.T.S. B.V. geworden met 'Angela Vincente' als de uiteindelijke winnares. Volgens planning. De uitwerking van deze case staat beschreven in mijn Brieven aan Drs. T. Breuker te Groningen. THE BOLD AND THE BEAUTIFUL deed mij daar gisteren weer aan denken. Zoals de afluisterpraktijken van een advocaat en zijn cliënten. Het bracht mij in gedachten terug naar de tijd waarin mijn jongste zoon - in mei 1987 - zijn achtste verjaardag vierde. Mijn ervaringen terzake heb ik in mijn case-study uitgewerkt. Het betrof een onverantwoorde MISLEIDING VAN DE RECHTERLIJKE MACHT en AANTASTING VAN DE VEILIGHEID VAN DE STAAT DER NEDERLANDEN. Dit soort praktijken, die zich thans klaarblijkelijk ook in de VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA eveneens hebben gemanifesteerd, dienen MET ALLE MACHT te worden bestreden. FOR NOW AND FOREVER MORE. Gisteravond ben ik ook nog even naar THE NUMBER ONE BAR gegaan. Ik trof er een jongedame in een T-shirt met het opschrift JEANIUS. Het doet mij denken aan het restaurant naast de souvenirwinkel van FRIGILIANA met de naam El Genio. Dit dorp heb ik in 1992 voor het eerst bezocht. Met Enrique Caro.

"En este pueblo te vas a enamorar", zei hij. En hij gaf mij een cadeau: EEN KOMPAS. Het KOMPAS VAN FRIGILIANA. Dat kompas heb ik Liesbeth Halbertsma cadeau gedaan nadat ik van die reis was teruggekeerd. Als instrument om onze GEZAMENLIJKE KOERS aan te geven. In het voorjaar van 1996 was ik te gast in HET STADHOUDERLIJK HOF te LEEUWARDEN. Daarna opnieuw met kerst 1996. Op Tweede Kerstdag trof ik een schilderij in het Fries Museum van Joost Hidde Halbertsma en nadien nog veel meer. FRIGILIANA heb ik nadien nog twee keer bezocht op mijn verjaardag. In 1999 en 2002. De laatste keer met mijn oudste zoon en zijn aanstaande echtgenote. Maar lees eerst mijn sinterklaasgedicht nog maar een keer door van 1998.

Vandaag heb ik u even moeten laten wachten. Ik hoop dat het niet voor N.I.E.T.S. is geweest.

7 AUGUSTUS 2003 JEANIUS IN DE LIFT

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN