INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

Zaterdag 16 augustus 2003

BERICHT UIT DE ZEVENDE HEMEL

WAARDE COLLEGAE, VRIENDEN EN VRIENDINNEN,

Met veel genoegen stel ik vast dat er voor deze website thans belangstelling groeit vanuit het veld 'onderwijs/onderzoek'. Mijn hele plan is er immers op gericht om mensen die Spaans hebben gestudeerd of nog studeren via mijn bedrijfsformule aan het werk te helpen. Onze oud-staatssecretaris van Onderwijs- mevrouw Tineke Netelenbos - is daarvan volledig op de hoogte en ik hoop dat haar opvolgers mijn plannen dan ook goed oppakken. Bij spelletjes denk ik al gauw aan dammen.

Bij 'dromen en fantasieën' denk ik aan de toespraak die mijn collega Harry Starren - directeur van de Baak te Noordwijk en Driebergen - in december 1998 heeft gehouden ter gelegenheid van de prijsuitreiking van het Business Plan Contest. Ik zal hierover binnenkort nadere mededelingen doen in mijn Letters to Elizabeth. Verder treft u nog een droom van mij op pagina's 415 en 416 van mijn boek. Kleine kinderen verwacht ik niet of het zou het dochtertje moeten zijn van de gisteren vermelde Britse medewerkster uit Liverpool. Bij het lied 'My UNCLE JOHN from Jamaica' had zij mij al eerder veelbetekenend aangekeken met haar wijsvinger voor de mond.

In dat verband valt het mij op dat de Nijmeegse voetbalclub NEC vorige week een wedstrijd in Engeland tegen Charlton Athletic heeft gespeeld in 'The Valley'. Daar bevond mijn Britse partner zich ook op het moment dat ik Haar een schilderij kwam brengen op 22 april 1997. Vanzelfsprekend ben ik benieuwd naar het akkoord en ga weer verder met mijn Letters to Elizabeth.

Zondag 17 augustus 2003 13.00 Na mijn brief van 10 november 1998 aan deze website te hebben toevertrouwd ben ik gaan eten in de 'Hollandse Bar' Het Trefpunt van Stef en Miranda. De bar is niet met 'Nederlands' aangeduid aangezien niet elke Nederlander het voorrecht geniet om in de Keizer Karel Stad te zijn geboren. Daar werd het lied "Meisjes met rode haren die kunnen kussen. Dat is niet MIS" ten gehore gebracht. Waarop ik Miranda heb laten weten dat ik kastanjebruin ook een mooie kleur vind. De keizerstedelingen van "De Nees" voetballen vanmiddag tegen Feijenoord uit ROTTERDAM, waarmee zij een goede relatie onderhouden.

Vandaar dat ik bij het nabijgelegen etablissement 'De Klikspaan' ben gaan informeren of DE WEDSTRIJD op hun grote scherm wordt uitgezonden. Het was er zeer gezellig. "Oer Hollands" zogezegd, waarbij tal van liederen uit het polderlandse cultuurgoed ten gehore werden gebracht. Daarbij heb ik een nieuwe trend gesignaleerd waarin met name alle menselijke lichaamsdelen in de ether worden gesmeten die in Koningin Victoria's tijd nog met bedekte termen werden aangeduid.

Ook zijn er thans enkele Spaanse zomerhits in het Nederlands vertaald. "Por abajo" is "naar beneden" en "Por arriba" "nu naar boven". Het is mij niet bekend of deze vertaling afkomstig is van medewerkers van Endemol of mijn eigen geplande vertaalbedrijf. Aan de bar werd ik reeds snel ondervraagd door een hevig getatoeëerde sympathieke Nederlander, die mij aan het schone lied 'met de vlam in de pijp' deed denken. Aan het eind van het gesprek wendde hij zich tot Henk achter de bar met de woorden: "Dat is VAN DER HEYDEN!!". Aangezien ik hier vooral incognito mijn tijd heb doorgebracht ben ik ik nadien naar THE NUMBER ONE BAR getogen. Nadat ik daar door Dawn uit Liverpool op rolschaatsen werd vergast met "a pint of Beer" liep de zaak steeds verder vol. Ik werd er door vele Nederlanders verwelkomd met de duim omhoog. Ook uit ARNHEM. Het was er reuze gezellig. Maar vanmiddag ga ik weer even naar DE KLIKSPAAN onder het motto: "Get your Kick in DE KLIK".

19.00 Daar heb ik met belangstelling gekeken naar de voetbalwedstrijd Vitesse-Ajax en het interview met Theo Mommers. Jammer dat volleybal is toegestaan in het Amsterdamse strafschopgebied. Nochtans was ik zeer gecharmeerd door het geel-zwarte dambord achter het doel naast de beeltenis van de beoogde directeur van onze nieuwe werkmaatschappij in Arnhem. Het financiële probleem is bijna opgelost. Het enige probleem is nog de kleur.

Maar daar komen we nog wel uit. Deze week. Het doet mij verder deugd dat NEC de keizerlijke kleuren heeft verdedigd. WIT dus. Evenals REAL MADRID.

18 AUGUSTUS 2003 JOHN SAVED THE QUEEN

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN