INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

ZATERDAG 16 OKTOBER 2004

FOTO BOVEN: 2005 LA PAZ DE VALLADOLID

Na een bezoek aan Málaga heb ik gisteren weer eens een English breakfast genuttigd in een Engels restaurantje in Montemar.

Tijdens de treinreis naar Málaga trof ik een bekend gezicht. Het was een zanger van de Argentijnse zanggroep Makinita die ik in 2002 heb leren kennen in het etablissement The Jivin' Jaks. Dit was voor mij mede aanleiding om mij weer eens te gaan wijden aan mijn dagboek uit die tijd. Ik heb daar gisteren een aanvang mee genomen vanaf 1 januari 2002. Hierbij trof ik ook mijn ervaringen aan op de trouwdag van een van zijn landgenoten op 2 februari 2002. Vanzelfsprekend dacht ik hierbij terug aan mijn Verdrag van Málaga van 2 oktober 1992. Op die dag heb ik met mijn collega Ida Willadsen - directeur van het Malaca Instituto - tot samenwerking besloten met het Instituto Cervantes Benelux. Zes dagen later vond in Amsterdam de oprichting plaats van de Stichting Cervantes Benelux. Vanaf dat moment heeft Prinses Diana besloten een nieuwe wending aan haar leven te geven dat zo triest is afgelopen in die tunnel in Parijs. We zijn nu twaalf jaar verder en in die tijd is er veel gebeurd. Inmiddels heb ik mij zeven jaar bezig gehouden met de oplossing van laatstgenoemd probleem. Alle publikaties rond het fatale 'ongeval' bestudeerd met als laatste de boeken The Day Diana died van David Cohen en uiteindelijk Diana, Op zoek naar liefde van Andrew Morton. In dit verband las ik het artikel De Roy van Zuydewijn zegt thuis in Frankrijk te zijn Maar dat neemt niet weg dat ik het een vreemde zaak vind dat zoveel mensen allerlei verhalen over Diana in de wereld hebben geholpen zonder zich klaarblijkelijk eerst te hebben vergewist van de juridische kant van de zaak. Zo heb ik Andrew Morton in die tweede helft van augustus 1997 nog de volgende berichten doen toekomen: Visit to Britain, Wedding, Final Solution, Poems, Horoscope en tenslotte My Company. Een dag later was zij dood. Vorige week heeft de heer Les Jell zijn 66ste verjaardag gevierd in THE NUMBER ONE BAR nadat hij mij A Book of Remembrances uit Althorp cadeau had gedaan.

Nadat wij met ons allen het Happy Birthday dear Leslie hadden aangeheven is de heer Jell tot twee keer toe onwel geworden en midden tussen het dansende publiek op de grond gevallen. Op dat moment was het mij duidelijk onder welke zware druk mijn Britse vriend uit Hertfordshire leek te staan. De volgende dag heb ik onderstaande reactie in het boek geschreven.

Daarbij heb ik hem laten weten dat op deze foto Mijn Droom van Rood en Geel ten grave werd gedragen. 's-Avonds heb ik voor hem het lied Hero ten gehore gebracht. Voor mij verdient hij een lintje van Koningin Elizabeth II. Teneinde de relatie met onze Argentijnse vrienden nog verder te verbeteren heb ik vijf leden van de groep Makinita gisteravond ook nog een foto van Me and My Lady cadeau gedaan.

Dit is wellicht de laatste keer dat deze foto gratis is verstrekt.

VANAF HEDEN VERBIED IK EENIEDER - ALS OPRICHTER VAN DE STICHTING CERVANTES BENELUX, EIGENAAR VAN HET HANDELSMERK INSTITUTO CERVANTES IN DE BENELUX EN DE LIMITED COMPANY INSTITUTO CERVANTES ENGLAND AND WALES - OP STRAFFE VAN EEN DWANGSOM - WAAR OOK TER WERELD - GEBRUIK TE MAKEN VAN DE BEELTENIS VAN MIJN OP 31 AUGUSTUS 1997 TIJDENS EEN ONTVOERINGSPOGING OM HET LEVEN GEKOMEN PARTNER, TENZIJ DIT BINNEN HET KADER VAN DE DOOR MIJ VERSTREKTE VOLMACHTEN NADRUKKELIJK IS OVEREENGEKOMEN. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.

P.S. Ik zie het bericht dat Boris Dittrich op Cuba is aangehouden en uitgezet. Dat ligt voor de hand. Hij heeft immers dat verhaal over stalking in de wereld geholpen.

17 OKTOBER 2004 KONINKLIJK VOETBAL

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN