INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

Escuela Hispana. Calle Granada, 59. E 29015 MALAGA. Director: el señor Adolfo Barrientos. Ervaring 3 juni 1992. Dit instituut bevindt zich in het oude centrum van Málaga. De eerste indruk is vies. Adolfo Barrientos is een Argentijn, slecht verzorgd uiterlijk. Hij heeft drie profesores in dienst. Cursisten bezoeken deze school hoofdzakelijk in juli en augustus. In de winter ontvangt hij Scandinaviërs. Hij vertelt zijn verhaal over de Spanjaard in de Spaanse ambassade, die alle belangstellenden voor Spaanse cursussen in Spanje naar don Quijote doorverwees. Deze zaak zit deze mensen zeer hoog. Blijkbaar is de desbetreffende functionaris ontslagen. Diploma de Español como Lengua Extranjera Volgens Barrientos is het in Spanje alleen mogelijk cursussen Spaans voor dit examen op de universiteiten te volgen (hij vergist zich hierin). Naar zijn zeggen gaat het Instituto Cervantes alle scholen controleren, ook de particuliere instituten. De Asociación AEEA heeft zich ten doel gesteld ook de DELE-examens te gaan organiseren. Er bestaat een direct contact tussen AEEA en het Instituto Cervantes.

Activiteiten Zie folder. Bezoeken aan Alcazaba en Museo de Artes Populares. Conchi, Adolfo's echtgenote, maakt met de cursisten samen een paella klaar. Alles is in de prijs inbegrepen. Verder zit er een zeiltocht over de Middellandse Zee in het programma, met een maaltijd (tegen betaling) en een uur per week les in flamenco-dansen.

Onderscheid Dit instituut onderscheidt zich van de overige instituten doordat het grotendeels gericht is op Hispano-America. 80% van de cursisten volgt hier een cursus als voorbereiding voor een verblijf in Zuid-Amerika. Activiteiten zijn hier ook op afgestemd, zoals de video-films die elke donderdag worden vertoond. Deze gaan normaliter over Hispano-América. Ook gaat men vaak eten in een Peruaans restaurant. Ter illustratie laat Adolfo een brief zien van een cursist die door de cursus gemotiveerd is om naar Argentinië te gaan.

Doelgroep De meeste cursisten vallen in de leeftijdsgroep 20-30 jaar, zijn afkomstig van universiteiten of uit het beroepsonderwijs. Het is volgens Adolfo Barrientos onmogelijk om het marktsegment van het Malaca Instituto binnen te komen.

Programa de español laboral Hispana heeft onlangs een speciaal programma ontwikkeld voor Bosch. Hierin gaat men uit van een specificatie van de functie van elke deelnemer. De cursisten worden via rollenspelen getraind in verschillende communicatieve activiteiten, zoals telefoneren.

Lesmethodes De gehanteerde lesmethodes zijn: Para empezar, Intercambio, Como suena (Difusión), De dos en dos (oefeningen om met zijn tweeën uit te voeren), (Lourdes Miguel/Neus Sans), Een uitstekend ogende audio-visuele methode van het Ministerio de Elducación: En Español 1,2,3, met: material de prensa, audio en video. ¿A qué no sabes? Edi 6, leesboekjes voor thuis.

Conclusie Een verarmd instituut, met jonge leerkrachten met verse ideeën. De uiterlijke omstandigheden laten wel te wensen over. Slechts geschikt voor hen die behoefte hebben aan authenticiteit en de hieraan gekoppelde ongemakken kunnen accepteren.

3 JUNI 1992 INSTITUTO FLOMAR MÁLAGA

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN