INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

Instituto Flomar. C/. Beatas, 12. E 29008 MALAGA. Director: el señor Rafael Florido. 3 juni 1992. Het bezoek aan dit instituut heeft met name strategische waarde. Tijdens het gesprek met Rafael bleek al gauw hoe de politieke verhoudingen lagen. Praktisch alle leden uit Málaga en omgeving zijn afkomstig uit het Malaca Instituto. Conflictsituatie met Joaquín. Ik heb het bestuur duidelijk gemaakt dat ik in alle gevallen buiten deze conflictsituatie blijf. Dit is de verantwoordelijkheid van het bestuur. Het is de Asociación inmiddels duidelijk geworden. Ik stel de eisen en bepaal de voorwaarden. Deze computer doet overigens wonderen. Mijn opmerking dat ik alle informatie hierin opsla heeft met name bij Rafael Florido, de secretaris van de junta directiva, een gelaatsuitdrukking opgeleverd die een mengeling van ontzag en angst verried. Ze weten nu met wie ze te maken hebben. Ook Gerard Marijnissen, de Nederlandse partner van Rafael in "Flomar", heeft aandachtig mijn levensverhaal in het Nederlands aangehoord en Florido verteld: "este hombre es muy inteligente".

Accommodatie "Flomar" is een gezamenlijke onderneming van Florido en Marijnissen. De Calle Beatas is min of meer de Kalverstraat van Málaga. In de omgeving is dus van alles te koop. Beide partners hebben twee panden ter beschikking. Op de bovenste etage van het pand nummer 12 is de school, met de receptie, directiekamer en leslokalen gevestigd. Op de overige etages is men bezig logeerkamers te bouwen. Beide panden worden volledig gerenoveerd. Gerard Marijnissen houdt zich daar met name mee bezig. Aan de overzijde bevindt zich het andere pand, dat men betreedt via een bar. Marijnissen is uit de horeca afkomstig en exploiteert deze bar. Het gedeelte erboven wordt op dit moment ook tot Residencia omgebouwd. De ideeën zijn veelbelovend. De beide partners zitten vol ondernemingszin, maar het schouwspel dat ik boven aantrof heeft mij doen huiveren. Op het dak van de bovenste etage had ik een blik over de wijk: Of er een atoombom was gevallen. Bijna alle aangrenzende panden waren verrot en ingestort.

Voordat Cervantes hier cursisten naar toe stuurt zal er eerst een bouwkundig onderzoek moeten plaatsvinden en aan veiligheidseisen voldaan moeten zijn. Marijnissen verbouwt het pand zonder vergunning en heeft er persoonlijk 210.000 gulden in geïvesteerd. Een bouwvergunning is volgens Marijnissen in Málaga niet noodzakelijk. De aangrenzende panden verkeren echter in een dermate grote staat van verval, dat voor de veiligheid van de cursisten kan worden gevreesd.

Lesmethodes Las mil primeras palabras (Spaans boek voor kinderen, met plaatjes en verklaring van de 1000 meest gebruikte Spaanse woorden), Ven (Edelsa), video, spelletjes, liedjes.

3 JUNI 1992 ESCUELA MEDITERRÁNEO MÁLAGA

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN