INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

Datum: Donderdag 5 mei 2005 Betreft: OESTERS EN PARELS Kenmerk: 20050505JHTBG Beste Tjitse, Jouw opmerking over de oester deed mij uiteraard terugdenken aan mijn bericht Spaanse Parels van 9 maart 2005, die je op mijn website aantreft. Ook aan de opera De Parelvissers van Bizet. Dezelfde componist als van de opera Carmen, die zich in ons geliefde Sevilla afspeelt. Het brengt mij in gedachten ook terug naar de zomer van 1969. Ik heb toen als reisleider vanuit Baveno aan het Lago Maggiore met een groep Nederlandse toeristen een bezoek gebracht aan Milaan. Hiervan twee foto's d.d. 10 juli 1969.

Het is dezelfde dom waar in het voorjaar van 1997 Diana's couturier Gianni Versace is begraven nadat hij door de travestiet Andrew Cunanan in Miami was doodgeschoten. Vanaf dat moment had Diana bescherming nodig, die zij klaarblijkelijk bij Dodi Fayed probeerde te vinden omdat zij naar verluidt geen vertrouwen meer had in de beveiligingsdienst van het Britse Koninklijk Huis. Of dat terecht was moet nog blijken. In mijn optiek waren MI5 en MI6 verantwoordelijk voor haar veiligheid. Na afloop van mijn bezoek aan de Dom van Milaan in juli en/of augustus 1969 hebben wij een rondleiding gekregen door de beroemde Scala. Bij die gelegenheid heb ik op het podium waar grootheden als Maria Callas, Renate Tebaldi en Caruso hun triomfen hebben gevierd ook de aria uit de Parelvissers ten gehore mogen brengen. Dat ging mij in die tijd best aardig af. Dank dus voor jouw reminder. Ik schrijf je deze brief als vervolg op mijn brief van gisteren. Aangezien ik er woensdag niet bij kan zijn tref je hierbij kopie aan van mijn brief inzake Karel Aalbers en de nieuwe statistieken van deze maand aan mijn gevolmachtigd directeur. Mijn brieven gaan inderdaad over mensen. Dat is heel normaal. Bij de opbouw en operationalisering van een organisatie zijn mensen nodig. Daarbij kies ik voor managers op het hoogste niveau. Ik heb er geen probleem mee dat zij diepgaand door justitie worden doorgelicht. Want met onbetrouwbare mensen kan ik niet vooruit. Met Karel gaat het al iets beter. Zijn zaak is enigszins vergelijkbaar met het proces dat ik met Van Goethem heb doorgemaakt. Van een waslijst met beschuldigingen is er bijna niets meer over. Alleen het probleem van de naam is klaarblijkelijk nog niet opgelost. Ik hoop dat je je realiseert dat ik graag de leiding blijf behouden inzake de opbouw van ons bedrijf. Dat is altijd zo geweest en dat zal ook altijd zo blijven. Jij kunt daarin een ondersteunende rol blijven vervullen. Maar ik verwacht wel dat je niet afwijkt van mijn instructies. Ik wens je woensdag veel succes en heb er geen bezwaar tegen dat je deze brief in het geding brengt. Er zijn immers nog enkele debiteuren die nog niet aan hun verplichtingen hebben voldaan jegens de rechtspersonen die ik vertegenwoordig. SUCCES ERMEE! CC EH

18 SEPTEMBER 2005 RELATIES

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN