INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

Zaterdag 9 juni 2001

FOTO BOVEN: 2005 LA PAZ DE VALLADOLID


De uitvoering van de Vijfde Symfonie van Ludwig van Beethoven was buitengewoon indrukwekkend. Vóór het betreden van het podium door dirigent Jaap van Zweden bleef mij de adem stokken in de keel. Op mijn plaatsbewijs stond aangegeven Rang 1, Ry 27 Stoel 2. Dat zal dus binnenkort weer Rij 28 Stoel 1 moeten worden. Eén van de aanwezigen was Professor Steggerda, vader van één van mijn oud-leerlingen uit de klas van 1971, waarvan ik dinsdag ook nog een foto heb laten zien tijdens mijn presentatie. Het is de jongedame met de gele jurk en de rode puntmuts.
Tijdens de pauze raakte ik in gesprek met de heer Pieter Cornelissen en zijn echtgenote. De heer Cornelissen is psychotherapeut in het AZN en hield zich tijdens mijn onderduikperiode aldaar bezig met de zogenaamde 'videotherapie'. Hij kon zich mijn rol als Pelgrim naar Santiago de Compostela nog goed herinneren. Reden om hem uiteen te zetten wat er inmiddels na 1 december 1994 is gebeurd. Aangezien ik nog behoefte had om na te genieten van het meesterwerk van Beethoven, heb ik besloten de Vijfde Symfonie van Prokofiëff niet bij te wonen, alhoewel ik mij goed realiseer dat de keuze voor deze Russische componist van Peter en de Wolf samenvalt met het succesvolle staatsbezoek van HM en PWA aan Rusland. Met die gedachte ben ik eerst naar 'Figaro' aan de Waalkade gewandeld. Daar passeerde mij een jongeheer in een jack met het opschrift 'Soestdijk', afkomstig uit het gelijknamige café in Groningen. Gewandeld tot op de Grote Markt. In het Waaggebouw vond een jaarvergadering plaats van de Nederlandse afdeling van de 'Round Table'. Ik ken die organisatie nog uit Henley-on-Thames. d.d. 24 april 1997. Eén van de organisatoren heb ik mijn visie omtrent de ontwikkeling van KPN uiteengezet. Hij bleek echter nog te denken in verouderde concepten, zoals een 'sterfhuisconstructie', daterend uit de periode 1981-1987. Aan mijn bezoek werd klaarblijkelijk grote waarde gehecht, want even later verscheen er een dweilorkest uit Sint Michielsgestel voor de trappen van het Waaggebouw en hief in volle hevigheid het lied 'Dromen zijn bedrog' aan met als laatste regel:

MAAR ÉÉN KEER IN HET LEVEN KOMEN DROMEN UIT...

Op de Spaanse televisie werd de traditiegetrouwe Noche de Murcia uitgezonden. De presentator droeg een paarse stropdas. Op dit moment (10.10) zendt RTL5 een reportage uit over het samengaan van Krasnapolsky en de Spaanse NH Hoteles. Dit moet uiteraard de werkmaatschappij Hoteles Cervantes worden. Ik pas dit aan in mijn 17de redesign. 11.32 Geheel in de geest van het Verdrag van Nice heeft de bevolking van Ierland zich gisteren in een referendum uitgesproken tegen uitbreiding van de Europese Unie met een aantal Oosteuropese landen. Dit houdt in dat er thans gewerkt kan worden aan de versterking van de interne structuur en cohesie van de Unie, zoals een Europees Onderwijssysteem. In het kader van het door mij geplande dochterbedrijf Hoteles Cervantes bericht de Telegraaf vandaag NH Hoteles wil leidende keten in Europa worden Ik ontving ook - gericht aan mijn overleden vader - post van de Stichting Onze Kleine Weeskinderen (Achterom 152, 1211 PD Hilversum). Ik zal dit punt in behandeling nemen in het kader van ons Diana Project. We vliegen vrolijk en voordelig verder.

NIEUW: MALAGA VANAF EUR 59. OP DUS NAAR HET GELREDOME!

22.47 Terug uit Arnhem. Vertrek Nijmegen Dukenburg 13.41. Twee presentaties gemaakt ten behoeve van de directie van het Gelredome. Dat bleek bij mijn aankomst in het toekomstige Prinses Diana Stadion echter niet meer noodzakelijk. De Kamer van Koophandel Centraal Gelderland had er een aardig schouwspel van gemaakt in de vorm van een soort circusvoorstelling á la Circus Don Quichot in Nijmegen in de tijd dat Hare Majesteit het Valkhofmuseum heeft geopend. Bij mijn binnenkomst vond er een vermakelijke sketch plaats op het toneel tussen een directeur van een BV en een sollicitant. Laatstgenoemde was van mening dat hij de juiste man was voor het bedrijf omdat hij goed overweg kon met de vrouw van de directeur. Hoe dat verder is afgelopen is mij onduidelijk gebleven. Nadien heb ik nog een presentatie bijgewoond van de PR-medewerker van de ING-bank. Ik heb één van zijn medewerkers de badge van onze holding laten zien met de opmerking dat de heer Rinnooy Kan hiervan al op de hoogte is. Hierna trof ik de heer Ronald Migo, de huidige voorzitter van de Kamer. Ik heb hem uiteengezet dat tháns het moment is aangebroken om mijn gehele plan tot uitvoering te brengen teneinde te voorkomen dat de gehele 'Nieuwe Economie II' instort. Op de eerste plaats is daartoe de invordering van het bedrag van Hfl. 200 miljoen bij de eigenaar van het warenhuis Harrods een eerste eis. Na afloop een bezoek gebracht aan Villa Sonsbeek teneinde daar enkele varkensmedaillons met dragonsauce and mushrooms te nuttigen. Afgerekend om 19:51:41 uur. Nadien Retour Arnhem-Nijmegen. De voorpagina van de Gelderlander meldt vandaag lers 'nee' zet domper op uitbreiding van EU Eerst intern de zaken op orde brengen derhalve. Dan pas aan uitbreiding denken. Eerst spreken over een associatie-verdrag. Ik heb overigens de indruk dat de redactie van de Gelderlander mijn beleidsplan niet goed heeft bestudeerd. Ik heb de heer Bob van Huet op 16 februari van dit jaar echter redelijk goed geïnformeerd omtrent enkele sleutelbegrippen terzake.

10 JUNI 2001 KPN LAAT MET ZICH SOLLEN EN HOTELES IN DE LIFT

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN