INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

Zondag 23 juni 2002 01.08 Zojuist ben ik teruggekeerd van een 'walk around the block'. Eerst gedineerd bij 'Nuevo Lanjarón'. Mijn Spaanse vrienden voelden zich aardig belazerd door de scheidsrechter van vandaag. En om eerlijk te zijn ben ik het wel met hen eens. Hoewel ik Guus Hiddink die overwinning gun. Er zijn nogal wat arbitrale fouten gemaakt op dit tournooi. Het is te hopen dat dat over vier jaar afgelopen is. Zuid-Korea zal wel kampioen worden. Dat is bijna met elk gastland nog gebeurd. Verder even op het terras gezeten bij de Ierse Shamrock Bar. Cara is weer terug uit Dublin. Uit het nieuwe etablissement Cleopatra, hier aan het begin van de Calle Loma de los Riscos, klonk Arabische muziek. Vandaar dat ik daar even binnengewandeld ben en een biertje heb besteld bij een Engelse jongedame achter de bar. Dat ging echter niet zo snel. Op het podium bevond zich een zich in alle bochten draaiende dame bij de tonen van vermoedelijk Egyptische muziek. Ook de dame achter de bar was vermoedelijk van Egyptische origine. Zij liet mij weten voor dat biertje EUR 30,- te rekenen als ik naar die halfnaakte dame zou blijven kijken. Daar had ik echter weinig behoefte aan en ben op haar verzoek buiten op het terras gaan zitten. De vermoedelijke bezitters van het pand keken mij niet al te vrolijk aan. Ik ben dan ook benieuwd hoe het gesteld is met hun kennis van de Europese Wetgeving. Met name inzake de maximum snelheid in Parijs. 35 euro voor mijn boek is dus echt een vriendenprijsje. Ik heb de informatie over mijn boek overigens nog bij Hans Mulder in de brievenbus gedeponeerd tijdens het laatste Congres Spaans op het Domplein in Utrecht. Ik citeer mijn dagboek . 13.30 Mijn oudste zoon Mark belde. Hij komt op 28 oktober naar Spanje. Ik zal kijken of ik kan bijboeken op dezelfde vlucht en zien wanneer ik weer naar Nederland kom in augustus of september. 12.00 Nog even iets vertaald uit mijn boek. Ik citeer enkele fragmenten.

"Dinsdag, 13-05-1997 Teneinde een financieel dilemma op te lossen heb ik een kopie van de brief van de heer R.M.H. Franssen van gisteren naar NatWest Kensington Royal Garden Branche National Westminster gestuurd (de heer T. Cottrell), 55 Kensington High Street met mijn machtiging, Memorandum of Association, Declaration on application for registration en Regulations for Management of a company limited by shares. Ik werd tegenover Van der Heijden door een Britse verhuisauto gepasseerd van Redmans Removals. Toen ben ik naar de kapper gegaan. Op de TV geeft een jongen een paarse roos aan zijn vriendin. Voor het eerst in de geschiedenis heeft de Britse regering een 'mission statement' gepubliceerd, zoals ik dat vorig jaar heb gedaan, gebaseerd op 'ethiek, integriteit en menselijke waardigheid'. Minister-President Kok had gisteren een lang gesprek in Madrid met zijn collega Aznar. De heer Kok heeft mijn bericht ontvangen dat ik met de Spaanse naamgenoot zal spreken zodra hij het voorzittersschap van het Spaanse Instituto heeft overgenomen.

Donderdag, 14-05-1997 Ik had de hoorzitting op het Ministerie van Justitie teneinde mijn sollicitatie bij jou aan het Hof te vergemakkelijken en de grafelijke titel te verkrijgen. De commissie bestond uit de heer P.J. de Groot (voorzitter), mevrouw C.S. Valkenburg (lid) en de heer J.A. Wegman (secretaris). het was een kort maar prettig gesprek. Ik heb hen in kennis gesteld van mijn acties in Engeland. De uitspraak zal eind mei worden gedaan. Nadien ben ik naar ons parlement gegaan en heb de receptionisten de brochure van de Government Game laten zien. Zij stelden vast dat Hare Majesteit was vervangen door mijn beeltenis. Ik mag aannemen dat Zij daartoe Haar toestemming heeft verleend. In Amsterdam heb ik gesproken met Suzanne Polet, marketing manager van MCC International. Mevrouw Polet is zeer goed bekend met de heer Harry Starren, directe collega van Liesbeth. Mijn foto is vorig jaar eveneens gebruikt en is geïntroduceerd door een reclamebureau met de naam KKBR. Dit bureau is vorig jaar failliet gegaan. Ik heb haar het volgende voorstel gedaan:

1. Participatie Start in Cervantes Recruitment & Selection
2. Participatie ROI (Rijks Opleidigns Instituut) in Cervantes Training & Opleiding
3. Participatie MCC in Cervantes Management & Organisatie
4. Selectie van personeel met behulp van de Government Game
5. Persoonlijke compensatie voor het gebruik van mijn foto
6. Samenwerking bij het opzetten van het Nederlandse kantoor in Sparrenheuvel in ZEIST

Ik ben benieuwd hoe de besluitvorming TERZAKE THANS is gerealiseerd. WORDT VERVOLGD, JOHN.

13.00 Ontvangen van boacgroep.nl Your message :- "Nieuwsbrief 005" on Sun, 23 Jun 2002 12:53:17 +0200 has been received. En 13.18 van postmaster@netmail.tiscalinet.es - These recipients of your message have been processed by the mail server: paul.karis; Failed; 5.1.1 (bad destination mailbox address) Remote MTA relay-2.worldonline.nl: SMTP diagnostic: 550 paul.karis... User unknown

Mijn oud-collega van het Institute of English Studies en LINGUARAMA NEDERLAND is dus niet bereikt. Ik ben weer doorgegaan met vertalen. "Donderdag, 14-05-1997 Brief naar MCC, faxbericht aanRennert Bilingual en brief aan het Stadhouderlijk Hof Leeuwarden in verband met 14 juli en gezamenlijke ondernemingen in Europa en de Verenigde Staten van Amerika." Het lijkt mij goed om die brieven ook weer eens in herinnering te brengen. Te beginnen met mijn correspondentie met de directie van het Stadhouderlijk Hof. Ik heb hierin steeds elke vorm van discretie betracht. Maar nu dient er helderheid in de zaak te komen: HOF-NIEUWS EN VOORJAARS-VERLANGEN De brief van 7 februari luidde: PRINSES DIANA. De brieven die hieraan - op officieel briefpapier van INSTITUTO CERVANTES BENELUX - zijn voorafgegaan luidden alsvolgt: UW UITNODIGING VAN 3 SEPTEMBER JL.. Deze brief heb ik geschreven daags nadat er (om 16.00 uur) een 'Mysterious Lady' op het bruggetje achter mijn huis aan de Wellenkamp 15-30 te Nijmegen eendjes stond te voeren. Zij droeg een kastanjebruine pruik. UW BRIEF D.D. 10-11-1996, UW BRIEF VAN GISTEREN, PRINSES DIANA D.D 16 NOVEMBER 1996, PRINSES DIANA D.D. 24 NOVEMBER 1996, UW VERZOEK, KERSTMIS 1996, KERST IN FRIESLAND en REKENING GROOT-BRITTANNIË. Deze brieven vormen in feite de inleiding op de Nederlandse versie van mijn boek. Vanaf 28 december 1996 was het voor mij immers niet meer nodig om Het Stadhouderlijk Hof hierbij te betrekken. De transformatie had inmiddels plaatsgevonden op eerste kerstdag. Aan het eind van het kerstdiner, waarvan demissionair Minister de Vries van Binnenlandse Zaken persoonlijk getuige is geweest.

24 JUNI 2002 NIEUWSBRIEF 006 INZAKE DON QUIJOTE EN STUDY TRAVEL

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN