INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

Zaterdag 8 november 2003 Ik heb het vannacht al druk genoeg gehad. In La Taberna een intensief gesprek gevoerd met Chris uit Birmingham over het thema Cervantes en Shakespeare en de afspraken die ik daaromtrent met Philip Homer heb gemaakt. Ook kwamen uiteraard de problemen van prins Charles ter sprake en de publicatie van the false last will of The Princess of Wales en de leugens van Al Fayed. Het was doodstil in de stad. In de Calle San Miguel kwam Eef mij tegemoet om mij te waarschuwen voor een grote groep van 53 Engelsen die zich in THE NUMBER ONE bevonden. Daar werd al direct de duim naar mij omhoog gestoken door de lady uit Dover. Voorts werd ik hartelijk begroet door een Spaanse die ik al vaker heb ontmoet, ze heet Elly, net als mijn voormalige echtgenote. Zij liet mij weten dat zij thans in Schotland woont. In Galashiels. Daar heb ik nog nieuwe schoenen gekocht en een fototoestel.

Voor oud en nieuw heeft zij een leuk hotel voor mij in Melrose. Verder was het weer erg gezellig in de bar. Na sluitingstijd nog even met de jongeman uit Gent mee naar Hollie Fitzsimons gegaan. Daar had ik een gesprek met twee jongedames uit Japan. Onder meer over Richard Lewis, 'former teacher in English at the Imperial Court of Tokyo', die mijn instituut heeft opgekocht in 1981. 'Hai Karimasu! Orandu genai desu!' En toen weer naar huis. Morgen ben ik jarig. Ik ben benieuwd of de manager met het sterrenbeeld vissen daar nog aan denkt. VISSEN: Wees subtiel als u iemand wilt verleiden en bedenk een omweg om deze te benaderen. Het is sowieso beter dat iemand achter u aanzit dan andersom. Doe uw best een kloof te overbruggen die na een onnodige ruzie is ontstaan. Vergeet iemands verjaardag niet. Ja dus. Bij die onnodige ruzie denk ik aan zijn ruzie met Ger Boogaard en Leo de Vries. Dat heeft mij heel wat problemen opgeleverd in de winter van 1987. Er stonden veel rozen op de bar gisteravond. Een bosje van vijf rode rozen en een rode met een gele roos. Dit deed mij uiteraard weer denken aan mijn gedicht Een droom van Rood en Geel dat ik met Sinterklaas in 1990 voor Liesbeth heb geschreven.

10 NOVEMBER 2003 STRUCTURELE PROBLEEMOPLOSSING

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN