INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

MAANDAG 17 MEI 2010

Gisteren was het een bijzondere dag. De eerste dag met echt warm weer. Rond de 28ª. Ik had besloten weer eens met de boot naar FUENGIROLA te gaan. Na in het programma BUITENHOF naar de interviews met mijn geestverwant GUY VERHOFSTADT en de uit mijn middelbare schooltijd in Nijmegen nog bekende huidige PHILIPS-directeur GERARD KLEISTERLEE te hebben gekeken (Gerard en Tonny Kleisterlee speelden in die tijd ­ voor zover ik mij dat nog kan herinneren - soms mee in de door mij opgerichte voetbalclub De Jonge Zwaluwen) had ik bij SNEEUWWITJE eerst een gesprek met de gehele crew over het vliegtuigongeluk in Tripoli. Ruben heeft het naar hun zeggen overleefd doordat hij in de staart van het vliegtuig zat. Het enig overgebleven deel van het toestel. Daarna ben ik met de Starfish om 14:30 naar FUENGIROLA gevaren.

Daar kwamen wij aan bij een andere aanlegplaats dan voorheen. Het was pier 3 ter hoogte van THE LONDON PUB.

De twee uren die ik daar heb verbleven heb ik doorgebracht op het terras van deze vermaarde Engelse pub aan de zuidkust. Traditiegetrouw heb ik mij daar tegoed gedaan aan "a pint of bitter".

Hoewel ik mij heb voorgenomen het alcoholgebruik tot een minimum te beperken is dit een dertienjarige traditie die dateert van mijn bezoek aan HENLEY-ON-THAMES en THE ANGEL ON THE BRIDGE aldaar. Dat had het nieuwe management inmiddels al begrepen. De nieuwe Schotse manager uit EDINBURGH en zijn collega lieten mij weten dat MATTHEW vorig jaar definitief naar Engeland is teruggekeerd. Ik heb mij er gezellig onderhouden met twee dames uit Aberdeen die vandaag naar SCHOTLAND willen terugkeren maar nog niet weten of er wel wordt gevlogen in verband met een nieuwe vulkanische aswolk uit IJsland. Om 17:15 uur heb ik mij naar pier 13 begeven. Er bleken speciale veiligheidsmaatregelen te zijn getroffen. De pier was namelijk afgesloten en de passagiers konden zich verzamelen op het terras van RESTAURANTE DANY waar ik ooit eens mijn laatste peseta´s aan een English breakfast heb besteed toen de euro nog niet was ingevoerd. Na het openen van de gate heb ik mij wederom aan boord van de Starfish begeven.

Mijn aandacht werd vooral getrokken door de oranje-roze japon van een vermoedelijk Britse lady die mij deed denken aan de oranje-rode bikini die ik PRINSES DIANA ter gelegenheid van Valentijnsdag in 1997 cadeau heb gedaan.

Daarna raakte ik in gesprek met twee dames en een heer uit Glasgow. Eén van de dames heette Lynne. Reden waarom ik haar kond heb gedaan van mijn gesprek met LYNNE DAWSON op 28 NOVEMBER 1997.

In dit verband bracht men zowel tijdens het verblijf bij THE LONDON PUB als op de boot het lied YOU WERE ALWAYS ON MY MIND ten gehore. Tijdens de tocht heb ik de Schotten uitgebreid in kennis gesteld van mijn relatie tot THE PRINCESS OF WALES en het bestaan van de LIMITED COMPANY INSTITUTO CERVANTES ENGLAND AND WALES, mede aan de hand van de afbeeldingen op mijn T-shirt. Na terugkeer in BENALMÁDENA heb ik bij HENK VAN DER WOUDE ­ die op 7 MEI JONGSTLEDEN zijn 54ste verjaardag heeft gevierd - in DE KLIKSPAAN een heerlijke portie nassi genuttigd die voortreffelijk was bereid. Op het moment dat ik naar huis wilde gaan werd ik op de hoek van de Calle Francia benaderd door een Engelse jongen uit Manchester. Hij nodigde mij uit voor een bezoek aan een nieuwe bar in La Carihuela met de naam TIFFANYS. Hoewel ik in eerste instantie weinig behoefte had om op zijn uitnodiging in te gaan ging er een lampje bij mij branden. Ik heb hem verteld dat de naam TIFFANYS mij deed denken aan de Nederlandse plaats WIJK BIJ DUURSTEDE en dat ik daar mijn eerste Spaanse lessen heb verzorgd aan mijn eigen instituut. Ik heb hem daarbij uitgelegd dat dat ook de woonplaats is van PRINSES IRENE, de zus van onze KONINGIN BEATRIX. Dat was voor hem aanleiding om mij in de bar te introduceren. Mijn verbazing was groot bij het binnenkomen. Aan de bar zat een op ELTON JOHN gelijkende zanger. Hij noemt zich MARTIN VEGAS, woont in Canada, is goed bekend in Victoria, British Columbia en al gauw kwamen wij met elkaar in gesprek over hetgeen er op 1 AUGUSTUS 1996 in Engeland is gebeurd: "Now it's Fivo to Nill!".

Het was hem duidelijk dat het lied CANDLE IN THE WIND is genoemd naar de kaars die ik op die dag in CANTERBURY CATHEDRAL heb opgestoken. Daarom heeft hij voor mij de songs I HOPE YOU DON'T MIND, NIKITA en SWEET CAROLINE ten gehore gebracht. Ondertussen had ik ook een gesprek met twee heren uit Dordrecht en de sessies die ik daar in 1992 heb gehad bij MARIJN WESTERBEKE en de daaruit voortgekomen SELFFULFILLING PROPHECY. Daarom werd er ook opnieuw het lied LOVE IS IN THE AIR ten gehore gebracht. Vandaag viert MÁXIMA haar 39e verjaardag in Shanghai. Maar dat weet je natuurlijk al beste MAAGD: Anderen vinden u vandaag op uw best, maar zelf vindt u dat misschien helemaal niet. Laat routinewerk eens liggen en zoek oude vrienden op voor een lang gesprek. Hoewel u best tevreden bent met uw leven kan een verandering geen kwaad. SCHORPIOEN: Doordat u in een rustige, contemplatieve stemming kunt zijn, zult u minder dynamisch zijn dan anders. Besef dat u uzelf in het nauw drijft als u onduidelijk bent. Keer het tij als mensen anders reageren dan u verwacht. Deze dag stond in het teken van het herstel van mijn gezondheid en inderdaad van contemplatie. Lange wandeling gemaakt. Eerst naar het Hospital Maritimo voor een bezoek aan KO KOOIJMAN.

Langs de kust naar de PARADOR DEL GOLF

en vervolgens rondgekeken bij IKEA teneinde de mogelijkheden te bekijken om meer ruimte te creëren in mijn appartement.

Wordt vervolgd in augustus. Vanaf de Plaza Mayor met de trein van 17:21 naar Los Álamos. Bij Santa Elena CT-scan opgehaald en vanaf 18:15 onderhoud met otorinolaringólogo (KNO-arts) DOCTOR CALEFFA. Hij heeft mij een herhaling van de kuur van 11 februari 2010 voorgeschreven: Avanys neusspray 2 verstuivingen in elk neusgat éen keer per dag 's avonds, Aerius crup één tabletje per 24 uur en dagelijks neusreiniging met zeewater Rhinomer Fuerza Fuerte 3. Eerste drie weken 18 mei tot 8 juni. Eén week pauze. Vervolgens van 15 juni tot 6 juli. Controle in september (¡VUELVE USTED EN SEPTIEMBRE!). Op Nederland 1 zag ik op de zender MAX hoe een Nederlands echtpaar uit Vianen er hier (voor het eerst van hun leven in Andalusië) op uitgingen om hier een zogenaamd Bed and Breakfast te kopen met een budget van 150.000 euro. Iik begrijp niet waarom ze dat een bed and breakfast noemen. Die zijn immers uitsluitend in Engeland te koop. Hier heet dat een HOSTAL. De keuze van de heer en mevrouw VAN DER WAL uit VIANEN is gevallen op een HOSTAL in LOJA. Een goede keus. Ik wil daar bij gelegenheid wel eens een kijkje gaan nemen. Het ligt op de route naar GRANADA. Ook hebben de programmamakers een bezoek gebracht aan HANS KAZAN. Daar heb ik ook nog afspraken mee gemaakt, zoals je weet. Hij is vermeld in KINGDOM OF HEAVEN, CANDLE IN THE WIND en HENDRIK BAAY EN DE MARBELLA DUTCH BUSINESS CLUB. Twee jaar geleden heb ik in het vliegtuig van Málaga naar Amsterdam principe-afspraken met HANS KAZAN gemaakt. Hij is bereid een congres of activiteit in het CERVANTES MANAGEMENT CENTRUM in TORREMOLINOS voor te zitten. Dit heb ik vermeld in mijn brief GROTE SCHOONMAAK aan de heer JOHN EIJPE van de STICHTING SWORDSTONE in LOCHEM d.d. 29 MEI 2008. Van dit schrijven heb jij een kopie ontvangen.

18 MEI 2010 BEZOEK AAN DE CONSUL EN DE NCCS

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN