INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

FOTO BOVEN: 2005 LA PAZ DE VALLADOLID

8 april 2000 Betreft: EMBARGO Kenmerk: JH/HdK20000408 Nijmegen, zaterdag 8 april 2000 Ik ben niet voorbarig geweest door even te wachten met het bezorgen van mijn laatste post voordat ik maandag weer naar Spanje vertrek tot 9 juni. Het ziet ernaar uit dat er wederom partijen in de markt zijn die van de gelegenheid gebruik willen maken om aan mijn stoelpoten te gaan knagen, zoals dat in de tijd van Karel V ook al gebeurde. Nauwelijks was Karel naar Spanje vertrokken, of de 'Hollanders' in het hoge noorden kwamen gelijk in opstand. Deze keer is het 'ons aller' Thom de Graaf, die klaarblijkelijk nog even van de gelegenheid gebruik wenst te maken alvorens zijn zinkende schip D66 definitief als een soort Titanic ten onder gaat. Dat noodlot heeft Thom gisteravond op het journaal van RTL4 over zich afgeroepen. De Telegraaf kopt vandaag al in dit verband: D66 opent aanval op Koningin "Ik heb er geen enkele behoefte aan om een goed werkend systeem dat al sinds mensenheugenis voor stabiliteit zorgt, te veranderen", aldus De Hoop Scheffer". Daar ben ik het volstrekt mee eens. Onze goede vriend uit Warmond heeft op dat gebied twee jaar geleden al een brief van mij ontvangen. Hij luidde alsvolgt: ONTVANGSTBEVESTIGING. Het ziet ernaar uit dat hij mij nu op de troon wil krijgen. De bijeenkomst van 9 juni 1998 in de Malietoren werd namelijk bijgewoond door Adine Tjeenk Willink van de Baak. Ik heb er - op dit moment - echter geen behoefte aan om op dat punt een oude familietraditie in ere te herstellen. Ik ben wel een voorstander van de totstandkoming van een Europese Grondwet. Maar dat is een heel ander verhaal. Daarin dienen de koningshuizen in mijn optiek immers wel een vooraanstaande plaats in te nemen. Zij zijn immers de enigen die in staat zijn om boven alle partijen te blijven staan. Het enige wat ik nog nodig heb in Spanje is een goede werkplek, kastruimte en een bureau. Ik ga daar met Mieke Vermeulen naar op zoek. Zij is goed in onderhandelen over de prijs. De Telegraaf loopt hierop al vooruit in bijgevoegd artikel over Málaga. Ik dien ook nog even te gaan praten met de burgemeester van die stad, mevrouw Celia Villalobos Talero. Ik ben al goed bekend bij haar Ayuntamiento. Ik zal geen tijd meer verspillen aan de heer De Graaf. Ik denk dat hij niet meer welkom is op Paleis Huis ten Bosch. Dit was - WELLICHT - zijn laatste optreden in het openbaar.

Liefde is... ...hem heftig zoenen
Dat is helaas nog niet mogelijk voordat het embargo is opgeheven, maar zodra dat is gebeurd ga ik met jou graag weer een keertje Terug naar de kust....... Hasta Luego, P.S. Cervantes is al in the Air als ik op de geluiden van Annemarie Jorritsma moet afgaan.

14 APRIL 2000 RETOUR NIJMEGEN-WASSENAAR III

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN