INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

5 mei 2000 Betreft: BEVRIJDINGSDAG Kenmerk: JH/HdK20000505 Torremolinos, donderdag 4 mei 2000 Amigo Hermano, Ik zie dat er toch nog wel een beetje aandacht is geschonken aan mijn vijfde roos. Zij waren voltallig vertegenwoordigd tijdens de kranslegging op de Dam. Het deed mij buitengewoon veel deugd daarbij ook onze goede vriend Frank de Grave te ontwaren. Hij is immers van de situatie op de hoogte. Dat geldt klaarblijkelijk ook voor de jongeman in de leeftijd tussen de 14 en 28 jaar uit de Filippijnen. Hij heeft met zijn computervirus onder de naam I Love You inmiddels het hele Noord-Europese en Amerikaanse bedrijfsleven platgelegd. Dat is wel triest voor Harry Starren. Nu is hij in één klap zijn hele markt kwijt. Maar geen nood. Hij is hier Van Harte welkom aan de Zuidkust. Daar wordt hier al volop rekening mee gehouden. Men is hier al bezig met de aanleg van de nieuwe hogesnelheidslijn naar Madrid. De AVE (Alta Velocidad Española). 's Nachts is het hier een lawaai van jewelste onder ons balkon. Ik vernam zojuist uit het journaal dat het Spaanse probleem bij de fusie van onze beide bedrijven niet van belang is. KPN is al van plan om het belang van de staat af te stoten. Als daarbij rekening wordt gehouden met hetgeen ik heb vermeld in de brief die ik je vandaag heb doen toekomen, vind ik dat goed. Het is echter wel jammer dat zij klaarblijkelijk ook hun bestanden zijn kwijtgeraakt. Dat probleem dient dus nog te worden opgelost. Ik mag aannemen dat ze wel een back up hebben gemaakt in Rijswijk.

De verleiding was groot om dienaangaande een berichtje naar Kleve te sturen. Het leek mij echter verstandig om daar maar even mee te wachten. Mede in verband met bovenstaande tekening, die ik in het kader van de ontwikkeling van ons bedrijf aan de betrokkenen heb doen toekomen rond bevrijdingsdag vijf jaar terug. Dus het gezeur moet eindelijk maar eens een keer afgelopen zijn. Zodat Wij nu aan het werk kunnen met het bedrijf. Daarom neem ik in deze brief ook mijn referaat op van juni 1977 ten overstaan van onder meer Prof. Dr. Th. A. Oostendorp uit Groningen, auteur van het boek Spanje op weg naar zelfaanvaarding. El erasmismo y el cristianismo nuevo en el don Quijote de la Mancha de don Miguel de Cervantes Saavedra Inmiddels heb ik bijna 23 jaar nagedacht over hoe die zaak in feite in elkaar zit. Mijn studie omtrent Heydanus heeft ten aanzien van deze visie mijn standpunten inmiddels aanzienlijk bijgesteld. Op 28 september van dit jaar ben ik bereid bovenstaand referaat - met aanvullingen - nog een keer te herhalen in Paleis Het Loo of in de Pieterskerk in Leiden. Als dat gepaard zou gaan met een eredoctoraat, zou ik dat zeer op prijs stellen. De uitvoering van mijn beleidsplan heeft immers de hoogste prioriteit. De parate kennis van de geschiedenis van ons land lijkt abominabel te zijn, naar ik vanavond heb vernomen. Inzake de Europese geschiedenis verwacht ik dus nog minder op dit moment. De uitspraken van Thom de Graaf spraken daaromtrent boekdelen. Hier dient veel aan te worden verbeterd. Daarom ben ik graag bereid 'mutatio capparum' te verrichten in de Leidse Pieterskerk. Zoals onze kroonprins afgelopen zaterdag heeft voorgedaan. Het lijkt mij goed daarbij de 24 minuetten ten gehore te laten brengen van JOSEPH HAYDN. Maria schijnt immers ook geen maagd te zijn geweest naar ik gisteren heb vernomen.

Vrijdag 5 mei 2000, Bevrijdingsdag.

Het Nieuws. De volgende onderwerpen hebben vandaag mijn aandacht. Koningin legt krans op Dam. Onze kroonprins heeft hieraan op zeer stijlvolle wijze zijn bijdrage geleverd. Computervirus slaat toe. Snelheid computervirus verbaast experts. Melissa. Openen e-mail met ILOVEYOU fataal. Voorlopig dus geen liefdesbrieven meer. IRI geeft startsein juridische acties tegen KLM. Dit is inderdaad het grote gevaar van een te grote staatsbemoeienis in een bedrijf. Die bui hadden we dus al zien hangen. Ik kan mij dus goed voorstellen dat de heer Rato ook niet erg gelukkig is met een overheidsbelang in ons nieuwe bedrijf. Spaanse overheid ligt dwars bij telecomfusie. Ik kan op dit moment geen directe invloed uitoefenen op deze onderhandelingen. Ik vertrouw erop dat mijn collega's het proces - ondanks alle computerproblemen - verder zullen aansturen in de gewenste richting. Ik ben wel van mening dat de heer Gerrit Zalm nu eindelijk eens de knoop moet doorhakken. Hij weet hoe ik erover denk. Er is immers nog veel meer beweging in de markt. Onder meer ten aanzien van het toekomstige Cervantes Seguros. Aegon ontevreden over problemen in Spanje. Volgend jaar dus. Ik heb niet voor niets deelgenomen aan de cursus Corporate Governance op de Baak, onder leiding van Ruud van der Zalm. In de zomer en het najaar van 1997. Aegon was daar ook stevig vertegenwoordigd, voor zover ik mij kan herinneren uit die bewogen tijd. De Spaanse pers wijdt uiteraard ook weer aandacht aan de ontwikkelingen van Cervantes Comunicaciones: Rato exige a Holanda la salida "inmediata" de KPN para la fusión con Telefónica. Ook ons gemeenschappelijk product heeft hier zelfs de voetbalclub Real Madrid deze week in kijkcijfers verslagen. La audiencia de Gran hermano superó a la del partido europeo del Madrid. El polémico concurso de Tele 5 reunió a una media de 8.557.000 personas frente al televisor. Je ziet wel. Watts in a name? Een leuke tekst voor het eindexamen. Dan hebben we niet voor niets hard geijverd voor de invoering van het Spaans in het Polderlandse onderwijs. Ik kreeg overigens al een telefoontje uit Wenen met de vraag hoeveel Duitstalige cursisten ik heb. Ik heb de jongedame laten weten dat ze nog maar een keer moet terugbellen 'in a couple of months.' Het gaat dus goed met de ontwikkeling van ons bedrijf. Reden waarom ik zojuist (13.30) weer nieuw briefpapier en enveloppen ben gaan kopen op het postkantoor. Ik verscheen daar in 'my Orange shirt' bij het loket nummer 7: "Muy buenas tardes. ¿Cómo está Usted?" "¡Muy bien! El Valencia es un buen equipo." "Sí, sí. Depende del color. ¿Le queda a usted algunos sobres y cartas con las escenas del Quijote?" "Sí. Me quedan seis paquetes." "Muy bien. Los necesito para Gran Hermano y Juan Villalonga. El Presidente del Gobierno está al corriente." "¿Necesita usted un recibo?" "Sí. ¡Por supuesto!" "¿Cómo se llama la empresa?" "Instituto Cervantes Holding Limited". "Oh, Sir. Two thousand and one hundred pesetas, please."

Hij begon dus driftig zijn huiswerk te maken en vroeg naar het adres van het nieuwe bedrijf. "¡En Torremolinos!" riep hij met gepaste trots: "¡Usted es Positivo!" "Sí, sí. Muy positivo." En met die woorden verliet ik wederom het postkantoor. Hier liep ik al direct Carlos Alonso tegen het lijf. Uit Sevilla. Ik heb hem daarbij uitgelegd dat men druk bezig is met de uitvoering van mijn Plan de Empresa. "Así, que no pierdes el tiempo". Ik heb hem dus het hele verhaal een beetje uitgelegd. Hij heeft een wereldzender en tapt alle telefoongesprekken af. Dat werkt hier nog Het Beste in 'Comunicaciones'. 14.50. Na een back up te hebben gemaakt van alle correspondentie heb ik uiteindelijk de horoscoop via Outlook van Microsoft binnengehaald om te zien wat 'de liefde' nu weer in petto heeft. Veel onderzoek heb ik verricht de afgelopen negen jaar. Daar zal ongetwijfeld door derden misbruik van zijn gemaakt, aangezien ik nog geen directe feedback hierop heb ontvangen. Ik beschouw dat niet als een groot probleem. Als het resultaat van mijn inspanningen maar ten goede komt aan ons bedrijf. Daar draait alles om. Mijn investering in nieuw briefpapier lijkt mij daarom verantwoord. Er is nog heel wat werk aan de winkel. Maar onder mijn dak wil ik geen ruzie. Liefde is.... ....gezellig bij elkaar zijn Van Mark ontving ik het bericht dat hij zijn doctoraalbul krijgt uitgereikt op 31 augustus van dit jaar. Die dag is GOED GEKOZEN

6 MEI 2000 ZEVEN ALS WOORDSPELING OP SAVEN

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN