INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM
15 mei 2000 Betreft: DE GELE BALLON Kenmerk: JH/HdK20000515 Torremolinos, maandag 15 mei 2000 Alle nieuws wordt uiteraard overschaduwd door de ramp in Enschede. Het viel mij op dat de Nachtegaalstraat daar in de buurt ligt. Ik probeer het nieuws hieromtrent binnen te halen van het internet, maar krijg het volgende bericht: "Forbidden. Your client is not allowed to access the requested object. ". 9.47 Het is mij klaarblijkelijk niet toegestaan mij hiermee bezig te houden. Ik heb echter wel vastgesteld dat de getroffen woonwijk een oude textielwijk betreft. Ik denk daarbij automatisch aan de familie Van Heek die tot twee keer toe Kasteel Doornenburg heeft laten herbouwen. Het is de wijk Mekkelholt. Mekkelholt is een oude textielwijk "Forbidden. Your client is not allowed to access the requested object. " 10.02 Ik mag er klaarblijkelijk niets van weten. De wijk doet mij echter wel denken aan het Willemskwartier in Nijmegen. De supporters van mijn oude tobclub hebben zich dienaangaande klaarblijkelijk niet ze flatteus opgesteld in Eindhoven. Er zal dus nog wel een cultuuromslag dienen plaats te vinden alvorens dat bedrijf in FC Keizer Karel kan worden omgedoopt. Voor mij geen VUURWERK meer, hoewel ik dat na de tweede karaokeshow in Noordwijk in juli 1996 wel op prijs heb gesteld voordat ik 'naar de overkant' vertrok. Dat verhaal ging gisteren ook weer de ronde nadat ik met de boot Joven María II naar Fuengirola was gevaren. Ik werd zelfs al door een verkoper lastig gevallen met de woorden 'del corte inglés'. En daarbij doelde hij beslist niet op het gelijknamige warenhuis, naar mijn stellige overtuiging. Ik had geen andere keus dan stevig tegen de heren uit te varen met de woorden "¡Váyase de aquí!" (maak dat je wegkomt). Onderweg heb ik namelijk nog diepgaand van gedachten gewisseld met een Engels echtpaar uit de buurt van Leicester. Daar ben ik nog doorheen gereden. Door die stad. Om precies te zijn op dinsdag 29 april 1997 tijdens mijn tocht van Warwick naar King's Lynn, nadat mij op ETON COLLEGE te verstaan was gegeven "to stay away from the royal palaces for the time being".

Vandaar dat ik vanuit Kings Lynn (Norfolkshire) niet naar het nabijgelegen Sandringham ben gegaan. Ik citeer mijn dagboek: "Tuesday, 29-04-1997. I decided to see Mr Rhodes and to write a letter to the Reverent Mr David Brindley. Yesterday I spoke with Lady Marianne Lea and afterwards with Mr Thornton of St. Mary's Church and in the afternoon I went back to Stratford. I asked permission to the manager of the Information office to take a photograph of your picture that was hanging there because you had opened that office a few years ago. In Will's Place at The Falcon Hotel I went to celebrate the final of my mission on that day and made a notice of the chairman of the Stratford's Lions: Mr Bob Basson and had dinner at IJ's, 21-23 Sheep Street, where I was served by a boy from Monaco with the name Christophe. Now you are my first concern. I was told that the Earl of Warwick died recently and I asked myself if I could not become his successor. All ingredients are there! So I visited Lord Leycester Hospital and authorized Mr Rhodes to take notice of my letter to Mr Brindley. I think he is a very good priest." Wel leuk dat er weer een Spaanse cursus op de Nederlandse televisie is begonnen met de naam Dígame. Het is het aller-, allerlaagste niveau. Het lijkt mij eerder aan een kleuterklas gericht dan aan een volwassen publiek, maar ik ben de makers van TELEAC erkentelijk dat zij op deze wijze aandacht voor ons marktsegment aan het mobiliseren zijn. Het zal de belangstelling voor het Spaans ongetwijfeld goed doen. Ook leuk voor mijn collega Dirk Tuin van het Nationaal Bureau Moderne Vreemde Talen in Enschede. Voortreffelijk pleitbezorger voor het Spaans in Nederland. Verder nieuws. Londen houdt hand op de knip voor jarige Elizabeth.

The Queen Mother kwam ook regelmatig bij de heer Rhodes op bezoek in Lord Leycester's Hospital in Warwick. De heer Cecil Rhodes heeft ooit de staat Rhodesië opgericht. Ex-premier Ian Smith was onlangs nog op "onze" Engelenburg te gast. Hij schijnt nog steeds in Zimbabwe te wonen, naar ik thans uit de pers heb vernomen. Boerderij Ian Smith ook bezet. 10.40. Wederom bericht: "Forbidden. Your client is not allowed to access the requested object." Ook is de verbinding verbroken. 10.59 Herstart computer: Droomalliantie KLM en BA ook 'lage-prijs' operatie . Royal Cervantes Airlines. Witwassen naar recordhoogte. De ontwikkeling is begrijpelijk. Bij de invoering van de euro zal er immers geen zwart geld meer worden geaccepteerd. Ook hier is men druk bezig al het zwarte geld nog wit te krijgen vóór de invoering. Ik heb voor woensdag een afspraak gemaakt met een fiscalist in verband met de aangifte van mijn Spaanse inkomstenbelasting over 1999. Gekscherend werd mij al geadviseerd naast alle papieren ook 'de centjes' mee te brengen. Het is mij bekend dat hier vanouds met drie boekhoudingen werd gewerkt: één voor de directie, één voor de aandeelhouders en de derde voor de belastingdienst. Dat is hier echter binnenkort heel snel afgelopen nu Pepe het hier definitief voor het zeggen heeft de komende vier jaar. Ikzelf heb mij ook altijd van dat soort praktijken verre gehouden. En dat houd ik ook graag zo. Inmiddels is men hier overgegaan tot de evaluatie van de - tot op heden - mislukte onderhandelingen tussen Telefónica en KPN. Men spreek hier al over De grote teleurstelling. Het zit ze nog lang niet lekker. El País. La gran decepción. El Gobierno español mantendría la golden share hasta 2007. Daar dient natuurlijk van te worden afgezien. Ik vond gisteren ook nog onderstaand briefje bij mij in de straat, onderweg naar Benalmádena. Het is van de heer J. Javier Caparrós Castellá, directeur van El Corte Inglés in Málaga en gericht aan een lid van de familie González. Ik begrijp niet dat zo'n brief open en bloot op straat terecht is gekomen, maar men zal er wel een bedoeling mee hebben gehad. Ik neem aan dat men er geen bewaar tegen heeft dat ik hiervan kennis heb genomen. Ik vond ook een gele ballon in de tuin en Rachid Abdelli, mijn Algerijnse buurman uit Parijs heeft ook een papegaai. Hij spreekt alleen maar Frans. Er is geen horoscoop vandaag. Het doet mij denken aan de laatste stafbespreking die ik heb gehad in Noordwijk. Op vrijdag 15 mei 1991 als ik mij niet vergis. Het was een intensief gesprek met mijn collega. "Schrijf het maar niet op", zei ze mij. In de notulen staat dan ook zoiets als "Vandaag geen nieuws". Een paar dagen later kwam haar ontslagaanzegging. Liefde is... ...het ultieme cadeau. Als je niets meer hebt, kun je dat altijd nog geven. Vanaf die tijd hebben we elkaar nooit meer in de steek gelaten. Het is begonnen met deze foto uit Tiermas aan de Camino de Santiago in Spanje in augustus 1990. Onder het motto:

DE KRACHT VAN HET GELOOF

17 MEI 2000 NAAR DE EINDSTREEP

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN