INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

2 juni 2000 Betreft: TRANSPARANTIE Kenmerk: JH/HdK20000602

FOTO BOVEN: 2005 LA PAZ DE VALLADOLID

Torremolinos, woensdag 31 mei 2000 Ik ben toch wel iets in de war geweest door te schrijven over de Fortis-bank in Baarle-Nassau. Dat dient uiteraard de Femis-bank te zijn in Baarle-Nassau, waar de heer Oscar Hammerstein volgens berichten in de Telegraaf ooit zwart geld heeft witgewassen voor criminele organisaties (20 november 2002 inmiddels gecorrigeerd). Dit zijn gewoon enkele historische feiten. Daar komt thans verandering in, gezien het bericht dat ik vanavond om 20.01 naar Anthony Julius heb verzonden in Londen: Dear Mr. Julius. Ik weet niet hoe ik nog duidelijker moet zijn. Zeker gezien de brief die ik d.d. 23 september 1996 van de zijde van Diana heb ontvangen.

Donderdag 1 juni 2000 - Hemelvaartsdag
Geen Telegraaf vandaag. Voor het eerst zie ik hier nu wel een militair vaartuig voorbijkomen (8.41). Vannacht kwam hier ook alweer laag een helikopter over mijn huis gevlogen. Ik vermoed dus dat mijn bericht is aangekomen in Londen. In de regel gaat men eerst op verkenning uit. Ik heb al heel wat radarvliegtuigen en heli's boven de Wellenkamp gezien vanaf 8 oktober 1996. Te beginnen met een AWAC op de dag dat mijn eerste brief in St. James's moet zijn aangekomen.

Vrijdag 2 juni 2000
Ik stond stijf van de stress gisterochtend. Dus belangrijk om erop uit te gaan. Met de trein van 10.23 naar Fuengirola-Los Boliches voor het koffie-uurtje van de Nederlandse Club in restaurant Trefpunt. Daar heb ik het bovenvermelde verhaal het eerst verteld aan de heer Hans Spruyt. Dat nam de spanning weg. Voorts gezellig geborreld en van gedachten gewisseld met de nieuwe voorzitter van de club, de heer Teun van der Steege. Nadien met een andere gast - "Pieter" - naar een tapasbar geweest. Hij "doet" in huisjes.

Hij heeft mij in zijn jeep meegenomen tot Calahonda, vanwaar ik met de bus verder via Marbella naar Puerto Banús ben gereden. In de etalage van Gianni Versace hing een schitterend paars mantelpak tegen een appeltjesgroene achtergrond. Reden waarom ik de winkel ben binnengegaan. Ik voelde mij er al direct in thuis. Ik kwam er in gesprek met een Nederlandse dame met haar dochter. Ze kwam uit Mook en was geïnteresseerd in 'de bootjes' omdat ze er ook een heeft liggen in Eldorado. Haar naam: Agnes Hoho.

Aangezien er ook nog aanduidingen op de gevel stonden van onder meer John Galliano en Donna Karan kwam het gesprek uiteraard al gauw op het verhaal van de paarse pet. Ik heb mij daarom voorgenomen dat paarse mantelpakje aan mijn nieuwe directeur cadeau te doen, zodra de business draait. Ik heb de indruk dat mijn emailtje van woensdagavond al is aangekomen. Op de hoogte van de plaats waar bovenstaande foto is genomen werd ik voorbijgereden door een auto met het Britse kenteken CIA 99.

Ik hoop dus gauw te kunnen beschikken over de tape met telefoongesprekken waarop mijn naam is genoemd. De Art Gallery van Manuel Ruiz was gesloten.

Hij werkt momenteel aan een eigen museum in het oude centrum van Marbella. Met de burgemeester gaat het niet zo best heden ten dage. Maandag begint het proces tegen de heer Jesús Gil y Gil. Hem hangt 34 jaar gevangenisstraf boven het hoofd. Karel Aalbers kan zijn koffers dus al pakken om naar de Spaanse hoofdstad te vertrekken. Maar het lijkt mij verstandig dat hij eerst - gedurende een maand of twee - een cursus Spaans gaat volgen op het Instituto Cervantes Benelux in Brummen, teneinde de rechtszaak van zijn voorganger te kunnen volgen via de satelliet. Ik regel wel een aardig arrangement voor hem. Misschien geef ik hem zélf wel. Uiteindelijk ben ik in Arnhem ook begonnen als docent Spaans. Maandag begint het proces tegen de heer Gil en zijn 11 medeverdachten van illegale handelingen in 'El caso Atlético', waaronder zijn zoon Miguel Ángel Gil Marín. Ik zal de eerste sessies van volgende week opnemen op video. In totaal is er 124 jaar gevangenisstraf tegen de heren geëist en boetes van meer dan 6000 miljoen peseta's (Hfl. 79.470.000,-). Ongeveer het bedrag dat de Stichting Cervantes Benelux nog van Gerrit Zalm tegoed heeft plus rente. Het proces begint maandag in Málaga en wordt in de maand juni op elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag integraal via de televisie uitgezonden in het hele land. Vervolgens ben ik met de bus naar het borreluurtje gegaan van de afdeling Marbella van de Nederlandse club. In de etalage van het Marbella Club Hotel stonden ook schitterende paarse jurken. Ik kwam rond 20.00 uur aan in de Hostería aan de Carretera de Cádiz. Daar had ik een gezellig onderhoud met de heer Cor Dewaard. Hij verzorgt hier radio-uitzendingen over jazz. Hij liet mij weten dat Charles Spencer zich inmiddels definitief in Althorp House heeft gevestigd. Ik hoop dat hij ons van daaruit behulpzaam kan zijn bij de opbouw van de organisatie. Na dit onderhoud ben ik met de bus van rond 22.00 uur naar Fuengirola teruggekeerd en van daaruit met de trein naar Torremolinos, alwaar ik om 23.05 arriveerde. Nog even langs Tina's Bar en nadien werd ik ook nog even vriendelijk door twee jongedames uit Dublin uitgenodigd 'for a drink' in 'the Harp'. Daar kon ik dus niet omheen. Bij terugkeer in mijn appartement las ik op het display van mijn GSM: 'Telefonica MoviStar reminds you! for help, call the Customer Care Center (609). For information & assistance (Hotels, Restaurants, Taxis...) call 2424. AFZENDER 609. SERV. CENTER +34609090850 BRICHT VRZNDN 10:36 01/06". Hier heb ik niet op gereageerd. Ik vind dat Juan Villalonga maar rechtstreeks zaken moet doen met ons bedrijf.

Dan nu het nieuws van vandaag. Alleen van belang dat Jerry Hasselbaink niet is geselecteerd voor het Nederlands Elftal. Dat is een goede beslissing van Frank Rijkaard. Gezien de ontwikkelingen hier zal Jerry's hoofd niet hard staan naar voetbal. Vanmiddag heb ik als eerste gebruik gemaakt van ons opnieuw gevulde zwembad. Het water is kristalhelder en het paarse mantelpakje, paarse schoenen - zeer elegant - en bijpassend paars handtasje zijn voor mijn nieuwe directeur. Ten behoeve van haar eerste presentatie voor het nieuwe bedrijf. Tot slot heb ik via mijn internet-zoekmachine nog even gekeken of er weer nieuws is over onze goede vriend in de gevangenis van Alhaurín. Ik vond het volgende.

MARBELLA, INTERNATIONAL CITY OF TOURISM

Van die "following pages" heb ik uitsluitend die van Puerto Banús geraadpleegd. Ik kreeg het volgende scherm:

PUERTO BANÚS - EN CONSTRUCCIÓN

Uit de luidspreker onder de paarse parasol schalde het nieuws:

"¡TODOS LOS IMPUTADOS EN EL CASO ATLÉTICO HAN SIDO MANDADO A LA CÁRCEL!"

DESDE ESPAÑA UN SALUDO
Y
FELIZ FIN DE SEMANA

INSTITUTO CERVANTES HOLDING LIMITED

JOHANNES L. VAN DER HEYDEN

VICE PRESIDENTE

4 JUNI 2000 HONG KONG

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN