INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

7 juni 2000 Betreft: NIEUW HUWELIJK Kenmerk: JH/HdK20000607 Torremolinos, dinsdag 6 juni 2000 Vanmiddag heb ik de Telegraaf weer eens gekocht op het bekende pleintje. De berichtgeving in de krant omtrent de ontwikkeling van Cervantes Air, kent een klein stukje toegevoegde waarde ten opzichte van het via het internet gecommuniceerde nieuws. Ik citeer. Het staat inmiddels overigens ook wel vast dat de KLM al ruim voor de breuk met Alitalia in het diepste geheim met British Airways in onderhandeling was over een mogelijk samengaan. Dit zijn uitermate positieve ontwikkelingen. De Grieken passen - vooralsnog - niet in mijn Core Business. Zodra het zover is maken we - volgens afspraak - van hieruit een cruise naar de Griekse eilanden. Ik begrijp echter niet waarom Iberia voor Air France zou kiezen, tenzij Peter daarin een belangrijke rol zou kunnen vervullen binnen het totale integratieproces vanuit onze holding. Voorlopig echter liever geen Fransen in mijn bedrijf. Tenzij de heer Chirac het onder zijn verantwoordelijkheid als President van Frankrijk in de Pont de l'Alma ontstane 'disaster' wenst te compenseren. Klaarblijkelijk is Iberia nu ook toegankelijk ten gevolge van het afstoten van het Griekse belang. Ik zag vanavond overigens op het RTL4 journaal de berichtgeving over de spionnage-satelliet van het Amerikaanse National Security Agency. Met behulp van deze satelliet kunnen alle internationale telefoongesprekken worden getaped. Een Amerikaanse advocaat liet daarbij weten dat er voor burgers van buiten de Verenigde Staten geen privacy-bescherming bestaat. Op grond hiervan hebben zij alle internationale telefoongesprekken van Diana op band kunnen zetten. Ik denk dat we die binnenkort hard nodig hebben. Zeker gezien het feit dat het proces tegen Desi Bouterse hoogstwaarschijnlijk op 30 juni aanstaande wordt afgerond. Hij heeft opnieuw 16 jaar tegen zich horen eisen. Dan komt hij er goed vanaf in vergelijking met onze goede vriend Gil y Gil hier aan de zuidkust. Zodra die zaak is afgerond, kan de heer A. Moszkowicz pas aan het échte grote werk beginnen. Bill Gates heeft zijn heil inmiddels klaarblijkelijk ook gezocht binnen mijn beleidskader. Ik vond ook nog ingevoegd artikel Microsoft en Telefónica samen in mobiel internet. Dat is een goede zaak. Ook de heer Gates is van harte welkom onder mijn paraplu. De heer Kees Lunshof van de Telegraaf begint steeds meer zicht op de realiteit te krijgen, hetgeen blijkt uit zijn artikel Kiezen burgemeester nog heel ver weg. Ik ben echter niet van plan om te gaan solliciteren. Die tijd heb ik gehad. Vertel al mijn beminden maar waar ik mee bezig ben. Elke vorm van support is welkom. Liefde is... ...hem soms tot de orde roepen. Ik laat mij nimmer tot de orde roepen door een dame. Maar als het om de liefde gaat maak ik graag een keer een uitzondering. For the time being.

Woensdag 7 juni 2000
Mijn belangstelling gaat vandaag opnieuw als eerste uit naar onze Koninklijke Familie. Deze keer echter in verband met de op onderstaande foto afgebeelde dame 'de pelo castaño oscuro'. No se sí me quiere. Maar deze voormalige docente Hongaars van mij heeft in de loop van de tijd alweer heel wat brieven ontvangen. De laatste dateren alweer van augustus 1998 SCHIPHOL PROJECT. Hierop heb ik nog geen reactie ontvangen. Ik ben echter van mijn Collega gewend dat zij mij altijd probeert een slag voor te zijn. Daar heb ik - in príncipe - geen moeite mee. Als het maar ten goede komt aan het bedrijf. Mijn laatste brief aan mijn voormalige docente Hongaars luidde: DE DOORZETTER. Ik heb vastgesteld dat zij aan mijn laatste verzoek inmiddels heeft voldaan, getuige het artikel van vandaag in de Telegraaf. Windvlaag grijpt koninklijke hoed. Met steeds bij haar in de buurt haar vriend Philips-topman C. Boonstra. Ik ben dus zeer benieuwd hoe het is gesteld met ons nieuwe uitzendbureau. In 1996 heeft Sylvia mij al laten weten dat zij hiervoor 'niet geen' belangstelling had. Strict genomen wél dus. Hare Majesteit heeft gisteren overigens ook nog een bezoek gebracht aan het paviljoen van Hongarije. Leuk voor
Sylvia. Dus Jan Stappenbeld is ook weer terug. Ik ben in Utrecht ooit nog onderhanden genomen door een fysiotherapeut met dezelfde naam. Hij had zijn praktijk schuin tegenover de autorijschool Veronica, waar Peter Ottenhoff zijn beste tijd heeft doorgebracht toen hij nog Frans studeerde. We dienen nogal wat te gaan vliegen in de komende tijd. Zo vond ik bij het opruimen van mijn appartement gisteravond nog het ingevoegde artikel uit Panorama nummer 43 van 20 oktober vorig jaar met als thema 'De Kroonprins Connectie'. Op de eerste foto staat - wellicht - de toekomstige koningin van Nederland afgebeeld. In het rood. Opmerkelijk in het artikel is de tekst: Willem-Alexander krijgt dit jaar fl. 1.822.000 op zijn rekening gestort. Stoel 1D is ook mijn favoriete nummer 'because it reminds me of my former number one'. Deze stoel was op 28 maart 1998 ook voor mij gereserveerd door Air Holland tijdens mijn vlucht van Málaga naar Amsterdam. Vannacht is er alweer een berichtje binnen gekomen om 02.06 van Movistar en het telefoonnummer van hun Service Center: +34609090850. Ik heb besloten hierop nog niet te reageren buiten de Baak-kring om. De markt ontwikkelt zich met de snelheid van een Concorde. Internethandel over drie jaar naar 3700 mld. Tijdens de vierde en laatste bijeenkomst van de cursus Corporate Governance op de Baak in het najaar van 1997 heeft de heer Peeters gesteld dat de meest actieve institutionele beleggers de pensioenfondsen zijn. De heer Peeters was toen voorzitter van de Commissie Corporate Governance, ook wel de Commissie-Peeters genoemd. Hij was toen ook verbonden aan de Amsterdamse beurs. En aan Aegon als ik mij niet vergis. Ik lees hierover vandaag: Pensioenfondsen beleggen biljoen. Het lijkt mij dus een goede zaak dat de pensioenfondsen binnenkort ook in ons bedrijf gaan investeren. In politiek Den Haag schijnt inmiddels ook het gezond verstand haar intrede te hebben gedaan. CDA wil van sancties tegen Oostenrijk af Dit doet mij deugd. Ons bedrijf is immers niet gediend met al die 'sancties'. Zeker nu de heer Christiani ook nog een belangrijk probleem van mij dient op te lossen in de Britse hoofdstad. Ik begrijp overigens niet waarop die zogenaamde 'strafmaatregelen' zijn gebaseerd. Voor het nemen van zulke maatregelen dient er immers eerst een strafbaar feit te zijn gepleegd, zoals het overschrijden van de maximum snelheid in Parijs. Dat heb ik nog niet waargenomen in ons Oostenrijk. Gisteravond ben ik nog even door het centrum van Torremolinos gewandeld. Het was er volop feest. Er stond een Spaans echtpaar te zingen in de muziektent en er werd volop gedanst op het plein. Door jong en oud. Daarna ben ik naar de Bar Dulcinea gegaan. Van het Hotel Cervantes.

Dit hotel dient op korte termijn tot Cervantes Management Centre te worden omgebouwd conform het 'model de Baak'. Het beschikt over dezelfde faciliteiten als het hotel in Noordwijk. Gisteravond vond er in de bar een sprankelende flamencoshow plaats. Ten behoeve van mijn collega's heb ik hier de eerste contacten al gelegd op directie- en regeringsniveau. Ook kunnen hier deelnemers aan het congres El Mundo de Mañana worden ondergebracht. Dat is nog een idee van Ruud van der Zalm. Na afloop van de flamencoshow heb ik nog even met de 'camarero' gesproken in gesprek met een schone blonde 'alemana'. 'En Alemania no hay tanta gente que habla español'. Liet ze weten. 'Yo necesito una buena profesora alemana', heb ik haar daarop laten weten. Dat marktsegment kan dus ook worden ontgonnen zodra het CDA haar zin krijgt. Gelukkig heeft onze Minister van Volksgezondheid een keer aan ons gedacht. Vrijwillige AWBZ-verzekering ingevoerd. Wie in bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje ging wonen, daar ziek werd en dure hulpmiddelen nodig had of opgenomen moest worden in een verzorgings- of verplegingstehuis kon daarmee niet langer de kosten in Nederland declareren. Tienduizenden Nederlanders werden daardoor met één pennenstreek financieel gedupeerd omdat zij zich in het buitenland meestal niet of tegen buitensporig hoge kosten konden verzekeren. Velen werden daardoor gedwongen weer naar Nederland terug te keren, tenzij de Ziektewet andere mogelijkheden bood. De Stichting Ombudsman heeft nu samen met de politieke partijen bereikt dat het ministerie het onrecht hiervan heeft ingezien. Daarom komt er nu een vrijwillige regeling met terugwerkende kracht tot begin dit jaar. De betrokkenen hoeven daarbij zelfs geen premie meer te betalen over heel 2000. Dit is een positieve ontwikkeling voor al diegenen die om gezondheidsredenen genoodzaakt zijn hun heil aan de Spaanse kust te moeten zoeken. De heren Spong en Hammerstein hebben blijkbaar geen idee hoe zij de koers van de aandelen van hun cliënten in opwaartse richting kunnen beïnvloeden. Weer actie tegen ABN Amro om WOL. Sommige advocaten maken vreemde Spongen. Ik denk dat het zaak is dat zij zich eerst verdiepen in de regels die door de Commissie-Peeters terzake zijn opgesteld. Zodra WOL in CERVANTESONLINE is opgenomen gaan de koersen van die aandelen bovendien automatisch weer omhoog. Dat boekenonderzoek vind ik echter wel interessant. Dit is mijn voorlaatste brief uit Spanje. Ik heb nog net genoeg postzegels voor morgen. Vrijdag ben ik weer in Nederland. Ik ben benieuwd hoe het er dan voor staat met onze Zaken.

HARTELIJKE GROET

P.S. Ik las dat 'deskundigen' hebben geadviseerd de salarisssen van alle Europarlementariërs te verhogen tot boven Hfl. 16.000,- per maand. Dan kan dat van ons ook wel iets omhoog.

8 JUNI 2000 RETOUR MALAGA - WASSENAAR

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN