INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

19 september 2000. Betreft: TWEEDE GOUDEN EEUW Kenmerk: JH/HdK20000919

FOTO BOVEN: 2005 LA PAZ DE VALLADOLID

Nijmegen, zondag 17 september 2000. Beste Herman, Bezoek aan Yoyo Olivier gebracht. Op de plank: 'NEI' en 'Angels'. Ingeschreven voor 'ontstressdag' op 1 oktober. Daar dienen we dan ook nog rekening mee te houden. Vanuit Arnhem Velperpoort ben ik naar Dieren gereisd. Vandaaruit weer naar Ellecom gewandeld. De taxi van 'De Koning daar bent U Keizer' kwam mij al tegemoet. Het pand Zutphensestraatweg 28 'Florishaeve' schijnt anderhalf miljoen te hebben opgebracht bij de verkoop. Prima saunaverblijf in 'Wellecom'. Goede gesprekken. Niemand ongesteld. Goede sfeer. Goede bediening. Heerlijke ligging. Bij die 'romantische partner' denk ik aan de dame waarmee ik gisteren in het bubbelbad intensief van gedachten heb gewisseld. Ook met haar paarden liefhebbende dochtertje - naar ik aanneem - die mij op de man afvroeg wat ik hier in de afgelopen drie maanden precies heb moeten doen. Dat heb ik hen uitgebreid uiteengezet. Op haar vraag of mijn project doorgang vindt heb ik haar laten weten dat ik een collega van mij heb verzocht zich daarmee te belasten. Toen ik haar liet weten dat ik alleen nog maar een reactie van haar advocaat had ontvangen had ze veel plezier. De dame droeg overigens een Nassaublauwe badjas. Dat snoepgoed heb ik van mijn kinderen. Het is een stuk chocola uit het Kremlin in Moskou, met de beeltenis van Peter de Grote 'Pjotr Beljinin'. Voorts heb ik nog intensief van gedachten gewisseld met een heer uit Oostenrijk. Uit Nazareth bij Imst in Tirol. Uiteraard heb ik hem gefeliciteerd met de opheffing van de zogenaamde 'strafmaatregelen' tegen zijn land en hem uiteengezet wat ik daaronder versta. We kunnen vanaf nu dus ongestoord naar Wenen. Vanuit Ellecom heb ik van een groepje mensen uit Wageningen een lift naar Arnhem Centraal gekregen. Om 00.20 ben ik weer in onze keizerstad teruggekeerd.


Het lijkt mij goed dat de huidige 'Peter de Grote' Paleis Het Loo ook eens bezoekt op 28 september. Denk echter wel aan jouw sleutelbeen. En leer nog maar een woordje Spaans. Dan hebben we Ad Melkert niet meer nodig. Alleen zijn voormalige computerbestanden. Liefde is... ...haar blindelings volgen. Dat is goed. Als ik maar weet waar ik haar kan vinden.

Maandag 18 september 2000
De 'Bierkaai' doet mij denken aan de Bierkaai in de stad Hoorn. Vandaaruit is in 1986 de SBO van start gegaan met een cursus voor handelsvertegenwoordiger. Het Arbeidsbureau van Dordrecht was onze eerste opdrachtgever. Toby en Marjorie Neuman voerden de administratie volgens het beproefde systeem van Paul Karis van het Institute of English Studies. Ik ga direct op de fiets (12.30) naar het CWZ en van daaruit naar de ING bank. Dat neemt niet weg dat het stichtingsbestuur uitgebreid dient te worden op de Winthontlaan 200 B12, 3526 KV UTRECHT. Het is mij nog niet bekend wie de verantwoordelijkheid heeft genomen om de stichting daar te vestigen. Liefde is... ...een schietgebedje voor hem doen. Dat is een goed idee. 17.10 Terug van een rondje Nijmegen op de fiets. Heb mijn nieuwe digitale fotocamera in gebruik genomen. Op de Wellenkamp wordt er al op hoog Brits bezoek gerekend, zoals je ziet.

Dat ziet er immers alweer vrij paars uit. De nieuwe eigenaren van pand nummer 15-30 hebben overigens een nieuwe muur langs hun tuin laten bouwen. (21.53) Ik loop nog even mijn brieven aan jou door vanaf 3 juli. Ik zie dat ik in die brief heb gesproken over Yvonne van der Stad. Haar naam is echter Yvonne Stadt. Zij is de partner van Jan-Wouter Humme, één van onze nieuwe leden vanaf september 1999. Hieraan denkend ben ik weer even aan het werk gegaan voor het door Ruud van der Zalm geadviseerde 'smoelenblad'.

Dinsdag 19 september 2000 - PRINSJESDAG
Oude beelden werden gisteravond op de televisie vertoond. Op de eerste plaats de Scala van Milaan. Ik bezocht dat theater voor de eerste keer op 10 juli 1969.

Op het podium heb ik daar de aria uit het duet uit de Parelvissers gezongen ten overstaan van mijn groep toeristen uit Nederland. Prompt erop werd hetzelfde lied op RTL4 ten gehore gebracht. RTL lijkt alweer mee te leven. Irene Moors was deze week ook nog in het rood en paars gekleed. Opmerkelijk was gisteravond een uitzending over kamikaze-piloten in de Tweede Wereldoorlog. Deze praktijk heeft zich in mijn visie nog slechts een keer voorgedaan: in de Pont de l'Alma in Parijs op 31 augustus 1997. Er zijn weer ontwikkelingen inzake onze - ofwel thans vooralsnog weer mijn - Quixotic Quest. De Telegraaf: KPNQwest sluit akkoord met BT. Naar mijn stellige overtuiging zal het dus niet lang meer duren dat Telefónica weer aan de onderhandelingstafel aanschuift inzake de ontwikkeling van Cervantes Communications. KPN heeft zich immers hiermee weer een sterke onderhandelingspositie verschaft. Voor zover ik heb begrepen wordt op 1 oktober aanstaande de nieuwe organisatiestructuur van Arbeidsvoorziening ingevoerd. Ik wens je veel sterkte bij die verandering. Wellicht kun je nadien een rol gaan spelen bij de ontwikkeling van onze nieuwe organisatie. Met macht alleen kom ik zelf ook geen stap verder. Liefde is... ...een warm welkom. Ik ga graag naar de luchthaven om mijn samenwerkingspartner(s) te verwelkomen. Ik heb al genoeg kinderen om mij heen gehad in de tijd dat ik nog onderwijzer was (1970-1979). Zij hebben veel geleerd. Zo trof ik gisteren nog een jongedame uit die tijd die ik nog mijn verhalen uit de 'don Quichot' heb voorgelezen op tienjarige leeftijd.

Ze is inmiddels moeder van twee kinderen. Ze kon zich nog veel uit die tijd herinneren. Dat geldt uiteraard ook voor de tien à vijftienduizend cursisten die onder mijn verantwoordelijkheid een vreemde taal hebben geleerd. Ik hoop dat dat vandaag tot uitdrukking komt in de troonrede. 14.20 De Troonrede is uitgesproken. Geen nieuws, anders dan dat de tweede Gouden Eeuw thans een aanvang heeft genomen voor Oranje. Dertig miljard aan meevallers dit jaar. En dat allemaal verdiend met een WAO-uitkering. Het wordt nu tijd dat we ook een deel van de koek krijgen toebedeeld. De stoet werd opgeluisterd door de deelname van het paard 'Figaro' van de Boswachterij te Arnhem. In dit verband memoreer ik mijn brieven van respectievelijk 20 en 6 maart 1999 vanuit Spanje aan mijn collega's van de Baak te Noordwijk: COUNSELLING GESPREK (1), COUNSELLING GESPREK (2). De tekst van mijn brief aan de heer Aznar luidde: CAMBIO DE DIRECCIÓN. Vandaag heeft de Tweede Gouden Eeuw voor Nederland dus een aanvang genomen. In feite heb ik mijn beleidsuitgangspunten van 1995 in grote lijnen gereflecteerd gehoord. Van Hans Dijkstal vond ik ook nog een brief uit die tijd. Aangehecht tref je hem aan. Graag tot ziens.

Bijlage: Brief SG95/U179 van de Minister van Binnenlandse Zaken.

20 SEPTEMBER 2000 BEGROTINGSDEBATTEN 2000

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN