INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

23 februari 2001. Betreft: 'Bank Cervantes'. Kenmerk: JH/HdK20010223. Nijmegen, Vrijdag 23 februari 2001. De belangrijkste ontwikkelingen komen vandaag uit de bankwereld. Vooral de sanering van ABN-Amro met 7020 arbeidsplaatsen is een opvallende ontwikkeling. De Telegraaf van vandaag.

1. Bank Cervantes Benelux Na sanering 7020 man minder. Kwart banen weg bij ABN-Amro ABN-Amro heeft dus nadrukkelijk haar kandidatuur gesteld om als Bank Cervantes te gaan opereren. Mogelijkerwijs samen met Barclays Bank uit het Verenigd Koninkrijk. Voor zover mij bekend bankierde Diana bij Barclays in Staines en Benalmádena. Hieromtrent de volgende impressie van vandaag. Groenink fuseert alleen als hij de baas mag zijn. Ik vind dit wel erg voorbarig gesteld door Rijkman Groenink. Het moment is thans aangebroken dat André Veltman weer eens in beeld verschijnt als vertegenwoordiger van zijn Raad van Bestuur in de Stichting Cervantes Benelux.

2. CERVANTESONLINE
Ruzie om lening commissarissen van Newconomy. Ik beschouw dit verhaal nog steeds als een zeer onverkwikkelijke aangelegenheid. Daarbij is de groepssamenstelling wel van groot belang. De mijmeravond van gisteren had voor mij ook het karakter van een groepstherapie. Ik heb het als een zeer verrijkende avond ervaren, waarin we met een groep van zeven mensen gedurende drie uur diepgaand van gedachten hebben gewisseld over zaken die ieder voor zich bezighield. Vooral de wijze waarop er voortzetting aan ons leven wordt gegeven. Het deed mij deugd dat er een dame en een heer bij aanwezig waren die oorspronkelijk uit Leeuwarden afkomstig zijn, maar respectievelijk woonachtig in Arnhem en Nijmegen. Een 'jongeman' woont in ZEIST (Brugakker) en stelde zeer diepzinnige vragen over lichaam en geest, die ik hem uiteindelijk zelf heb laten beantwoorden. Een van de dames woont in Huissen en is werkzaam op de Heldring Stichting in Zetten. Ik schrijf je dit omdat wij vooraf geen geheimhouding jegens elkaar hebben afgesproken. Aan het eind van de avond heb ik een lift gekregen van de heer Bart van der Kolk uit de Kerkstraat in Nijmegen. Ik heb met hem afgesproken samen de mijmeravond van donderdag 22 maart a.s. te bezoeken. Gezien de aard van de overgedragen informatie - Bart had een microfoontje in zijn auto waarmee hij ons gesprek naar zijn zeggen heeft opgenomen - denk ik dat er een doorbraak in de lucht hangt. Het is dus zaak dat zij niet Op dood spoor terecht komt, zoals mijn vader is overkomen tijdens de laatste treinrit van Nijmegen naar Kleve op 1 juli 1991. Tijdens het scannen van mijn dia's trof ik gisteren toevallig ook het 'staatsieportret' aan van zijn grootouders.

FLORIS VAN DER HEYDEN (*9-01-1850)
EN ARNOLDA ZEGVELD

Mijn overgrootmoeder Arnolda is overigens in Wageningen geboren. Dat is ook het enige wat ik van haar weet. Ik denk hierbij aan 'De Zaak NIETS BV', een case-study uit 1991 met als hoofdpersonen Angela Vincente en Victor de Ridder. Dit zijn de persoonsbeschrijvingen uit die tijd.

Angela Vincente (directeur)
Hoogstaande jonge vrouw. Netwerkmanager. Directeur Nieuwe Start
. In zaken met een strategisch belang noemt zij de beestjes niet bij hun naam, maar spreekt in beeldspraken of hanteert "synoniemen" ofwel laat anderen haar mening verkondigen. Is bekend in "Bosch en Ven". Haar vorige baas woont daar. Zeer accuraat, punctueel en betrouwbaar. Zeer intelligent. Weet scherpzinnig haar belangen na te streven. Maakt daarbij gebruik van individuele en groepsmatige beïnvloedingstechnieken. Is daar als andragologisch organisatiedeskundige in getraind. Beïnvloedt en maakt gebruik van relatienetwerken. De combinatie van organisatiedeskundigheid, inzicht in relaties en motivatiebehoeften en de capaciteiten om deze te sturen geven haar een grote persoonlijke macht over haar medewerkers.

Victor de Ridder
Harde werker. Managementopleiding gevolgd bij Nieuwe Start. Sterk conceptualist. Op de hoogte van de meeste details in het conflict tussen NSOB en N.I.E.T.S.. Ook bekend met alle ins en outs van Nieuwe Start vanuit zijn rol als notulist projectleidersvergadering, staflid en informatiebeheerder. Kent de markt van het particulier onderwijs en van "arbeidsvoorziening". Bezit een schat aan strategische informatie. Schorpioen: neemt voortdurend afwachtende houding aan tot voor hem adequate momenten. Zijn strategische acties zijn niet veelvuldig, maar doeltreffend. Dankzij zijn scherp analytische denkvermogen, zijn kritische instelling, en op verantwoorde wijze ingenomen houding is hij voortdurend bezig met het ontwikkelen van qua omvang, nogal behoorlijke concepten en ideeën. Over het algemeen is De Ridder een conceptueel denker, nu en dan theoreticus die in doorsnee meer geïnteresseerd is in de vastgestelde doelstellingen dan in de details daarvan. Deze laatste delegeert hij graag aan anderen, waarbij hij zowel vorderingen als de resultaten van hun werk stipt controleert. Hij is een goede oplosser van structureel voorkomende problemen, waarbij hij ter wille van de door hem te bereiken geplande resultaten, alle hem bekende alternatieve oplossingen daarvoor aanwendt. Onderzoeker en vechter. Gaat altijd tot het hem maximaal bereikbare om zijn doel te bereiken.

25 FEBRUARI 2001 CORPORATE IDENTITY

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN