INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

16 maart 2001. Betreft: VAN CUYK TOT HEYDEN Kenmerk: JH/HdK20010316. Nijmegen, donderdag 15 maart 2001.

Beste Herman, 16.53 Terug uit Cuyk. Men heeft mij een goede plaats gegeven: Rij 1 stoel 13. Dat stoelnummer refereert uiteraard aan de brief van 13 november 1996 die ik toen van het Stadhouderlijk Hof heb ontvangen.

Bob van Huet heeft mij nog om een kopie van die brief verzocht. Die kan hij alsnog krijgen. Ik verheug mij op de ontmoeting met Vera Mann en haar interpretatie van het levensverhaal van mijn Britse partner. Ik zal in ieder geval voor haar zo'n brief uitprinten. Enkele beelden van vanmiddag.

Vrijdag 16 maart 2001
Het enige artikel dat ons beiden interesseert staat vandaag in De Gelderlander.
Oranje-bastaarden in kaart gebracht Ik vraag mij af welke achternaam men die 'bastaarden' allemaal heeft gegeven. Dan praten we over de periode 1986-1991. Uit die tijd vond ik ook nog een foto van latere vrienden van jou. Ik hoop dat het goed met hen gaat in Friesland. Ik ben benieuwd naar jouw geschiedenis gedurende diezelfde periode. Henk Neuman heeft een belangrijke rol gespeeld in de aanloop naar de totstandkoming van het Instituto Cervantes Benelux. In adellijke families was in het verleden wel eens sprake van een zogenaamd 'morganatisch' huwelijk. Van Dale zegt hierover morganatisch (bn) van me. Lat. morganatus (het geven van een bep. deel van vermogen als huwelijksgift), morganatisch huwelijk, huwelijk met de linkerhand, d.w.z. waarbij de vrouw niet deelt in al de rechten aan de adellijke stand van de man verbonden, en de man iets tot morgengave (morganaticum) uitzet, terwijl de kinderen uit zulk een echt geboren alleen de naam en het vermogen van de moeder erven. Ik heb deze term in veel gevallen in relatie tot de familie Van der Heyden horen bezigen. Ook de term getrouwd met de handschoen. Beide echtelieden bevonden zich dan in verschillende delen van de wereld en er bestond derhalve geen lijfelijke aanwezigheid. Men handelde echter wel altijd in elkaars geest. Dat heb ik nu met de manager met het sterrenbeeld maagd. Zij heeft mij ooit eens op de hoek van de Maarnse Grindweg afgezet vóór een gesprek met Mr. Van Amstel in Wijk bij Duurstede. Zo trof ik ook nog een paar leuke foto's van een tuinfeestje bij de familie Wijffels uit die tijd.

Wij haddden voordien dat pand voor ogen als vestiging voor ons nieuwe bedrijf. Uiteindelijk heeft Herman Wijffels zich in dat pand aan de Maarnse Grindweg gevestigd. Ik zag hem maandag nog in het programma Buitenhof in gesprek met Paul Witteman. De heer Witteman legde een dermate groot respect voor hem aan de dag dat we inmiddels wel kunnen aannemen dat hij in 2002 onze nieuwe Minister-President zal worden. Ik beschouw hem als de enige Nederlander die - als huidig voorzitter van de Sociaal Economische Raad - met succes het beleid van het voormalige paarse kabinet kan voortzetten. Wim Kok schuift dan automatisch door naar de Europese Commissie. Ik zal de auto vanmiddag te voet gaan halen bij garage Koops aan de Hatertseweg.

Ik vond nog een paar foto's van ons bezoek aan Las Palmas de Gran Canaria in maart 1985.


Peter Ottenhoff en José Luís Lagartos met echtgenote

En in de binnenlanden van Gran Canaria. Dit was het favoriete eiland van zowel het echtpaar Neuman als Sir Winston Churchill. Sir Winston Spencer Churchill ging hier regelmatig naartoe om zich - met sigaar - aan de schilderkunst te wijden. Wij zijn hier toen begonnen met een Nieuwe Start. José Luís Lagartos - op wiens uitnodiging wij naar San Augustín zijn gegaan - was de directeur van het particuliere instituut Gran Canaria Sol (School Of Languages). RENÉ DE JONG heeft onze in die tijd geplande activiteit toen uitgevoerd met zijn instituut don Quijote dat in dezelfde tijd is opgericht als de SBO: oktober 1986.

De tijd is thans aangebroken dat alle activiteiten dienen te worden geïntegreerd. Liefde is... ...samen de sterren van de hemel zingen. Dat moet wel lukken. 18.05 De auto heb ik opgehaald bij mevrouw Vanessa Koops. MORGEN

- VOOR JOU VANDAAG -
GAAT DE REIS NAAR RAESFELD EN

HEYDEN ZU LIPPE

GOED WEEKEND
NOUS MAINTIENDRONS

INSTITUTO CERVANTES
JOHN L. VAN DER HEYDEN

THE NETHERLANDS

19 MAART 2001 WIR HERREN VON HEYDEN

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN