INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

AND UNITED STATES OF AMERICA

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

27 maart 2001. Betreft: 'ES.CRS'. Kenmerk: JH/HdK20010327. Nijmegen, dinsdag 27 maart 2001.

1. Cervantes Recruitment & Selection
Na het herlezen van mijn brieven van gisteren ben ik nog even door de brieven heen gelopen aan Content Beheer in het najaar van 1996. Ik vond: 1. UITNODIGING. 2. PARTICIPATIE 3. PETER PAN 4. EEN NIEUW VERHAAL 5. ES.CRS En 6. BUSINESS PLAN. Het vervolg is te lezen in mijn Letters to Diana. Ook de Telegraaf start vandaag met het vervolgverhaal van deze werkmaatschappij in wording. VERKLARINGEN VERDACHTE EX-BESTUURDERS TEGENSTRIJDIG Adviseurs opgeroepen in voorkenniszaak Content Ik blijf de ontwikkelingen met belangstelling volgen en heb nu reeds de indruk dat dit niet meer van invloed is op de ontwikkeling van onze uitzendketen zodra de genoemde heren geen binding meer hebben met het bedrijf. De ontwikkelingen in Spanje gaan in ieder geval volgens planning. De Telegraaf meldt dienaangaande vandaag eveneens. CREYF'S - Uitzender Creyf's heeft de Spaanse branchegenoot Mentor overgenomen. Mentor heeft achttien vestigingen. Spanje is voor de uitzender een van de groeimarkten. Twee jaar geleden nam Creyf's het Nederlandse Content over. Creyf's kan dus vanaf vandaag in Cervantes Empleo worden omgezet.

2. Cervantes Communications/Comunicaciones Cervantes
De vorig jaar april en mei zeer ongelukkig verlopen onderhandelingen tussen KPN en Telefónica hebben op het eerste gezicht desastreuze gevolgen gehad voor het Nederlandse telecommunicatiebedrijf. Met name de traagheid waarmee de onderhandelingen worden hervat. Gerrit Zalm heeft Rodrigo Rato immers nog heldere toezeggingen gedaan omtrent de privatisering van het bedrijf. Zijn door hem toegezegde termijn is - voor zover ik mij dat kan herinneren - nu ruim drie maanden overschreden. Vandaag zijn er echter gelukkig weer nieuwe ontwikkelingen te melden. VERKOOP NIET-KERNACTIVITEITEN MOET 5 MILJARD EURO OPLEVEREN. KPN Telecom in 2003 pas weer winstgevend. Deze geluiden bevallen mij wel. Ik heb de vraagprijs van het handelsmerk immers gekoppeld aan de waarde van de participatie van de Staat der Nederlanden in KPN. Het artikel geeft aan dat alle bedrijfsonderdelen die niet direct met de Benelux, Duitsland en Spanje van doen hebben worden afgestoten. Ik denk dat ik nog niet zo snel tot verkoop van mijn handelsmerk zal overgaan. De Spaanse Vereniging 'Instituto Cervantes' in Madrid is mij immers nog een flink bedrag aan royalties verschuldigd voor hun optreden in de Benelux onder mijn label. Dit maakt de uiteindelijk geplande fusie met Telefónica weer iets realistischer. De Gelderlander meldt vandaag dan ook KPN maakt in 2003 weer winst. KPN meldde gisteren ook het vertrek van de bestuursleden J. Drechsel en P. Morley. Uiteraard kan British Telecom in de toekomst ook nog aansluiting zoeken in holdingverband. De beurs heeft in ieder geval alweer positief gereageerd op de ontwikkelingen binnen het door mij in holdingverband als werkmaatschappij geplande Nederlandse communicatiebedrijf getuige het bijgevoegde artikel DAMRAK START NIEUWE WEEK MET FORS HERSTEL. KPN-cijfers vallen goed. Voor de leden van het kabinet komt er vanaf vandaag ook meer ruimte vrij om zich met de verdere uitvoering van mijn plannen te gaan bezighouden, getuige het artikel Kamer heeft niets te debatteren Aan "de overkant" is klaarblijkelijk weer behoefte aan een 'helping hand': Britten zien weinig in hun 'royals' Met hernieuwde dank aan de Daily Mail, dat ik niet als 'roddelblad' beschouw, aangezien het de officiële spreekbuis van Diana was. Ik zal zien wat ik hieraan kan doen. Liefde is... ...het gevoel te hebben soms onbereikbaar te zijn. 16.07 Daarom zond ik de volgende brief naar Amsterdam. GELREDOME. Ik heb wel zin in een nieuwe nevenfunctie als Projectcoördinator bij Boer & Croon. Liesbeth heeft mij al in het voorjaar van 1991 met dat bureau in contact gebracht. Ik ga nu graag met hen aan de slag in Arnhem. Morgen vertrek ik om 9.21 naar Utrecht. Vandaar naar Woerden en nadien naar Amsterdam.

29 MAART 2001 BIG CITY

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN