INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

22 oktober 1997 Betreft: TERUGBLIKKEN Kenmerk: PJ/OE971022. Beste Liesbeth, Weer een brief. Het kan helaas niet wachten ten gevolge van de nieuwe ontwikkelingen. Het verleden speelt mij inderdaad parten. Hoewel ik niet reactief ben, maar proactief. Dit is echter wel een maand van bezinning. Ik werd weer wakker met jou voor ogen. Aan de ontbijttafel. Keurig gedekt met een porceleinen servies. Dit is de vijftiende brief aan jou binnen één maand. Ik snak inderdaad naar verandering. Terug naar Oegstgeest. Daar komen integere mensen vandaan, zoals Maarten van Traa. Ook hij heeft de geest gegeven in een auto-ongeluk. Ik had een redelijk hoge hoed van hem op. Met name als voorzitter van de IRT-enquêtecommissie. Ik vond het alleen een merkwaardige aangelegenheid dat het onderzoek ging over de opsporingsmethoden van de politie in plaats van naar de afluisterpraktijken van de georganiseerde misdaad. Zo denk ik nog steeds. Ik wil graag veel geld verdienen, maar als daarbij onschuldige slachtoffers vallen heb ik een probleem. Ik denk inderdaad nog even terug aan die periode met jou. Jij was ook zo'n integer iemand, waarvan ik trots was om mee te kunnen samenwerken. Dat gaf soms scheve gezichten en problemen thuis. Je stuurde mij dan gewoon naar huis met de boodschap "John, los eerst thuis jouw probleem maar op". Dat bleek echter onoplosbaar. Er stonden teveel belangen op het spel en ik koos voor jou. Mijn trein rijdt door. Van Utrecht naar de kust. Dat neemt niet weg dat mensen uit het verleden een belangrijke rol in mijn leven blijven spelen. Bijvoorbeeld mevrouw Helma Wijffels. Ik kwam haar regelmatig tegen in de bossen van Maarn. Wij doolden door dezelfde bossen van Simon Vestdijk. Jij hebt mij daar ook ooit eens afgezet. Je had toen een afspraak met Gijs van Amstel in verband met de problemen in Groningen. Ik heb Herman Wijffels in jouw lezingenprogramma aangetroffen. Ik heb groot respect voor hem. Hij is een integer bankdirecteur. Dat is ook te lezen in mijn Letters to Diana. Dat is mijn testament inmiddels. Het is dus niet handig als partijen mensen laten verongelukken. Dat werkt op den duur uiteindelijk alleen maar tegen hen. Ik heb een concept testament opgevraagd. Voor alle zekerheid laat ik je toch maar vast weten wat ik op 28 en 29 september als testament in mijn dagboek heb geschreven:

* Rechten op het handelsmerk in de Benelux: Koningin Beatrix of troonsopvolger.
* Rechten op het bezit van de
Limited Company Instituto Cervantes England and Wales: Prince William.
* Inkomsten voortvloeiende uit activiteiten:

* 20% van de winst naar Marcus Floris Alphonsus van der Heijden, geboren 10-11-1976 te Nijmegen (Mark).
* 20% van de winst naar Raimundus Johannes van der Heijden, geboren 21-5-1979 te Nijmegen (Ramon).
* Overige inkomsten te bepalen door Het Bestuur.

* Rechten voortvloeiende uit publikatie van mijn Letters to Diana, Princess of Wales:

* aan mijn zoons Mark en Ramon (20/20)
* 20% aan mijn ouders: Floris van der Heijden, geboren 4 maart 1917 te Nijmegen (Hatert) en Eliza Maria van den Broek, geboren 30 maart 1919 te 's Hertogenbosch
* 20% aan mijn zus Hanny, Johanna Christina Hartog Van der Heyden, geboren 12 augustus 1945 te Nijmegen
* 20% aan mijn zus Yvonne, Eliza Maria Yvonne Kilkens Van der Heyden, geboren 10 juni 1958 te Nijmegen.

Ik heb ook aan jou gedacht. Maar jou kennende stel je dat niet op prijs. Ik ben er wel van overtuigd dat je prijs stelt op een zakelijk huwelijk. Gisteren heb ik de naamsverandering van mijn bedrijf in Instituto Cervantes Holding Limited en mijn nieuwe functiebenaming Vice President bekend gemaakt. Het thema van onze club is namelijk Communicatie. Ik werd door een vriend naar het station gebracht en heb hem in kennis gesteld van mijn nieuwe droom: een huwelijk tussen de Baak en Instituto Cervantes. Met hartelijke groet, Instituto Cervantes Holding Limited. John Van der Heyden Vice President.

27 OKTOBER 1997 DE KROON OP HET WERK

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN