INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

Vrijdag 20 maart 1998
Ik vind het artikel over de heer Jephson buitengewoon interessant en wacht de ontwikkeling met belangstelling af. Ik ben ervan overtuigd dat de heer Jephson ook van mijn ontwikkelingen in die tijd op de hoogte moet zijn geweest. In ieder geval ben ik bekend bij Sir Robert Fellowes. Hij heeft mij immers op 17 december 1997 een kerstkaart gestuurd op verzoek van de Koningin.

Gisteravond sprak ik wederom met de heer Robert Leslie. Ik droeg een shirt in het IES-groen en daaroverheen mijn oranje trui met het opschrift NEW YORK 1997 in het paars en rood. Het was hem bekend dat ik ooit de directie van het Institute of English Studies had overgenomen en dat mijn story was begonnen in the Angel on the Bridge in Henley. Hij is een aangenaam persoon en heeft het postuur van mijn grootvader Van den Broek en Sir Winston Churchill. Ik stel vast dat Jephson zijn opvoeding in Cambridge heeft genoten. Daar is thans ook mijn relatie tot the Princess of Wales bekend (Mr John Boulter van Kings College). Ook heeft het IES de Cambridge-opleidingen Engels ooit op de Nederlandse markt gebracht. Ik stel ook vast dat mijn echtscheiding in 1992 parallel liep met Diana's separation, in de tijd dat ik jou de brief heb geschreven uit Parijs. De positie van de heer Jephson ten opzichte van Diana doet mij overigens buitengewoon veel denken aan onze werkrelatie in 1989-1991. Exact hetzelfde beeld van de rots. Ook denk ik aan het kompas van Frigliana.

Gisteren werd ik in de Puerto Marina aangehouden door een vloeiend Spaans sprekende Italiaanse jongeman uit Brescia bij Milaan. Daar kwam ook Gianni Versace vandaan, voor zover ik mij kan herinneren. De jongeman ijverde voor het werven van fondsen voor AIDS-patiënten. Ik heb zijn handtekeningenlijst getekend en hem naar het Dianafonds doorverwezen. 15.45 Het is hier net Engeland, alleen beter weer. Je zou hier in de toekomst eens een keer op vakantie moeten kunnen komen. Mijn Earls Court Gym sweatshirt heb ik teruggevonden bij het opruimen van mijn klerenkast. Op de eerste plaats ben ik blij dat dat probleem van het koningschap in Engeland blijkbaar is opgelost. Ik handhaaf de stelling dat ik mijn verantwoordelijkheid terzake niet uit de weg was gegaan als Diana nog in leven was geweest. Ik reken er ook op dat Prins Charles op dat punt nu ook zijn verantwoordelijkheid neemt in mijn richting. Ik mag immers aannemen dat hij heel wat van mijn brieven heeft gelezen op St.James's. Zo niet, dan kan de Prime Minister en de Queen hem hieromtrent volledig informeren. Mijn boek berust nu immers ook op Sandringham. Diana had hier aan de Spaanse zuidkust ook vele persoonlijke vrienden. De wind waait nu binnenkort dus uit het zuiden. Daar laat ik je graag van meegenieten aan de kust, Lieve Collega. Diana was 'a remarkable person', maar dat ben jij ook. Wellicht heb je dat ook kunnen zien in het gastenboek van Hotel Belvédère in NOORDWIJK aan Zee. Ik zit niet zonder werk. Integendeel, zoals je ziet. Alleen moet het geld nog binnenkomen in de holding. Dan kunnen er nog veel meer mensen aan het werk, zeker nu binnenkort de EURO wordt ingevoerd. Ik ben dienaangaande zeer benieuwd wat je met mijn sleutel hebt gedaan. 30 april is volgende maand en ik weet niet of er dan al iets te regelen valt met Julio Iglesias en ELTON JOHN.

Julio wil vijf kinderen van MIRANDA RIJNSBURGER. Dus voorlopig houdt hij nog contact met Nederland en blijft hij in de buurt. Maar wat mij betreft blijft mijn aanbod gehandhaafd voor een feestje. Dat hebben we thans wel verdiend. Peter mag getuige zijn als hij zijn lesje heeft geleerd nadat Professor Knol al mijn informatie aan hem heeft overgedragen. Ik verwacht dus binnenkort een leuk telefoontje van hem. De Champage staat al klaar. Nog steeds. Dit vooral in verband met de artikelen Tóth laat strategische keuze over aan opvolger in het NRC van vandaag en Content sterk gericht op groei. Op 20 mei neemt de heer Hans Stellingsma het roer over van Sylvia. Zij kan dan samen met jullie aan het werk voor The Company. Die datum is goed gekozen, want als ik het goed begrijp zijn dan de Tweede Kamerverkiezingen en wordt ook Hans Wijers demissionair. Dan hebben we meteen een goede econoom aan board. Maar dan dient hij wel zijn toezeggingen jegens paars na te komen.

21 MAART 1998 ENGELS-SPAANS COMMUNICATIEPROBLEEM

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN