INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

26 november 1998. Betreft DESCANSA Kenmerk: JH/LH981126. L.S. Donderdag 26 november 1998.

Dit is John. Hij is manager.

Dit is een nieuwe spot op de vaderlandse televisie. Daar kan ik mij iets bij voorstellen. Het merkwaardige beeld dat hierin wordt geschetst is dat John elke middag om vier uur het leven laat. Daar ben ik uiteraard niet zo gelukkig mee. Het is elke dag hard werken hier in Utrecht. Patricia is niet verschenen, zodat ik ook nog zelf het appartement moet reinigen. Het is vandaag dus een soort klaagzang, zoals Her Royal Majesty ook van Haar Zoon gewend is. Ik zal er echter geen gewoonte van maken. Het boek Management van Mensen geeft aan dat het ook wel eens belangrijk is om een probleem duidelijk te maken. Mijn grootste probleem is eenzaamheid. Toen ik je dinsdag meende te zien op jouw kantoor was ik geneigd om volop naar je te zwaaien. Ik mis die hartelijke verstandhouding die wij hadden. Ik zou dus nog het liefste willen dat jij hier komt schoonmaken. Op de Parallelboulevard vond je jezelf ook niet te min om de stofzuiger te hanteren. En ik in Hoofddorp evenmin. Daar applaudisseerde jij nog voor. Utrecht is voor jou geen onbekend terrein. Dus kom eens langs. Ik heb hier ook een sauna gevonden: Descansa in de Biltstraat. Niet ver dus van jullie Utrechtse vestiging. Ik ga er vanavond op bezoek, na verwerking van de nieuwtjes van vandaag en gisteren. Het NRC heeft een artikel over het bezoek van de Minister-President en de handelsmissie naar Zuid-Amerika. Ik lees in het artikel Voor premier Kok gaat politiek boven zakendoen onder meer

"De Nederlandse missie, naast Kok zijn ook staatssecretaris Ybema (buitenlandse handel), werkgeversvoorman Blankert (VNO-NCW) en ongeveer 35 bedrijven meegereisd, heeft zijn bezoek aan Argentinië afgesloten met vooral goede voornemens van beide landen."

Ik ben van mening dat dit soort missies aan Spaanstalige landen in de nabije toekomst door mijn organisatie georganiseerd dient te worden. Vandaar dat ik sterk hecht aan de medewerking van Hans Blankert. Daarom neem ik in deze brief de afspraken op die tijdens het bezoek tussen Argentinië en Nederland zijn gemaakt:

* Samenwerking Argentinië en Nederland in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, waarin beide landen volgend jaar een tijdelijke zetel zullen bekleden.
* Versterking bilaterale handel en investeringen in beide landen, waarbij de Nederlandse Financieringsmaatschappij (FMO) een belangrijke rol krijgt bij de financiering van Argentijnse bedrijven.
* Nederlandse financiering van een seminar, waarbij Nederlandse bedrijven kennis over waterbeheer en aanverwante zaken zoals de havenexploitatie overbrengen aan bedrijven uit Argentinië
en mogelijk ook Uruguay, Paraguay en Bolivia. Gepland voor volgend jaar maart.
* Ratificatie door het Argentijnse congres van het luchtvaartverdrag uit 1993 en
streven om luchttransport tussen de landen te vergroten ter stimulering van handel en toerisme.
* Onderhandelingen over nieuw uitleveringsverdrag en een verdrag inzake rechtsbijstand.

Hier liggen gouden kansen voor de werkmaatschappijen van de holding. Met name voor Cervantes Air. Ik hoop dus dat mijn Houtense manager die zaak thans serieus oppakt. Ik heb nog niets van hem vernomen. Ik denk daarbij aan Tineke Netelenbos. Het artikel Koninklijke stagiair wordt adviseur in de Telegraaf van vandaag meldt

"Kroonprins Willem-Alexander wordt adviseur van Verkeer en Waterstaat. De koninklijke watermanager weet nog niet precies wat hij zal gaan doen. Opdrachten voor Nederlandse ingenieurs binnenhalen misschien. "Je weet niet waar je tegenaan loopt"".

In dat verband kan hij wellicht ook nog iets betekenen voor de European Cervantes Foundation. Tineke beschikt ook over mijn kerstkaart, zoals je weet. Die heb ik haar nog persoonlijk overhandigd in de RAI te Amsterdam. En de kroonprins heeft met waardering kennis genomen van de Stichting Cervantes Benelux.

Hij kan hier dus wel op de een of andere wijze een bijdrage aan leveren, naar mijn idee. In dit verband valt mijn oog ook op de tekst

"De tobmanager. Hoe speel ik de baas? Hoe gedraag ik me aan tafel? Hoe verander ik mijn bedrijf? Hoe maak ik contact met mezelf? De radeloze topmanager zoekt steeds vaker zijn heil bij het leger goedbetaalde trainers, motivators en goeroes. Zeven lessen in leiderschap (HP/DE TIJD)."

Hierin ligt de basis van onze joint venture. Daar kan Ruud een goed plaatje van maken. Daar reken ik op. Ik weet niet welke partner op te grote voet leeft. Het zal ELTON JOHN wel zijn. Ik heb van hem immers nog niets vernomen. Het zou hem sieren als hij eens een benefietconcert geeft voor mijn stichting. Dan kunnen in ieder geval die kindertehuizen worden opgestart in Midden-Amerika. De uitspraak van de Law Lords gisteren aangaande de rechtmatigheid van de arrestatie van de voormalige president van Chili is historisch. Dit is een overwinning voor mijn goede vriend Baltasar Garzón. De bedreiging van de top van Philips en de 24-uurs bewaking van Sylvia Tóth geven aanleiding tot voortdurende waakzaamheid. Daar ben ik al jaren aan gewend. Ik lees ook Mishandelde paarden hebben liefde nodig. Dat geldt niet alleen voor paarden. Als je wilt trouw ik met jou, als dat nu kan. In gemeenschap van goederen. Dan worden mijn rechten óók voor jou. Als je maar niet op te grote voet gaat leven. Maar een schoonheidsbehandeling doe ik je graag cadeau, als je die nog nodig hebt. Maar dan moet je niet te lang meer wachten. Bijlage: 'Descansa'. Daar zal ik jouw boeken gaan bestuderen. P.S. Descansar (Sp) = uitrusten.

27 NOVEMBER 1998 TIJDELIJK WERK

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN