INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

6 februari 2000. Betreft: VALENTINE'S SURPRISES Kenmerk: JH/LH20000206. Querida Isabel, Torremolinos, domingo el 6 de febrero del año 2000. Liefde is... ...altijd positief. Daarom houd ik van jou! Ik werd gistermiddag alweer blij verrast op de luchthaven Schiphol. De gehele winkelboulevard was een zee van rode en paarse harten. 'VALENTIJN verrast' stond er met grote letters overal in het Engels aangeduid.

Ik heb van jou nog nooit een VALENTIJNskaartje ontvangen, maar dit was wel een Super Verrassing. ¡Muchas Gracias! De verrassing werd nog groter toen ik om 15.03 naast de bemanningsingang van de luchthaven het opschrift zag met de tekst:

NIEMAND HAD VERWACHT DAT JOHN ALLE NEUZEN DEZELFDE KANT OP ZOU KRIJGEN

Voorts las ik nog enkele boodschappen die mij zeer tot de verbeelding spreken:

NOW WE'RE TALKING!

Alsmede

DE TELEFOON GING 3 KEER OVER, TOEN SHEILA OPNAM HOORDE ZE HET BERICHT DAT JOHN HAD INGESPROKEN

Ik maak maar zeer zelden gebruik van die telefoonbeantwoorder. Uitsluitend bij mensen die mijn volledige vertrouwen genieten laat ik wel eens een boodschap achter. Zo heb ik ooit eens naar Oegstgeest gebeld rond de jaarwisseling. En voor zover ik mij kan herinneren alleen nog naar Mieke en Ronald, Herman en Marjo Eurlings (VSOS) in Houten. Laatstgenoemde met het verzoek de Vereniging te laten meewerken aan ons congres hier in Torremelonimos. Ik heb nog geen reactie van Marjo ontvangen, maar je hebt haar telefoonnumer en de heer Ottenhoff woont bij haar in de buurt. Hij mag dus ook wel een duit in het zakje doen als oude 'brother in arms'. Ik denk daarbij met name aan de Leicester Arms. Want zoals ook in 1992 is gebeurd in Granada vond ik vóór mijn vertrek de sleutel van mijn kamer in het Cranford Guest House in Braemar. Leuk voor een nieuwe limmerick! Voorts las ik ook nog:

JOHN WAS 5089 KM VAN WALL STREET VERWIJDERD, MAAR WIST DAT DE BEURS DIE AVOND 9 PUNTEN HOGER STOND

Deze laatste kreet in de suggestieve kleuren rood en geel. Toevallig vond ik vrijdagavond ook nog dat vogeltje van de Expo van Sevilla terug met dat kuifje in alle kleuren van de regenboog. De teksten van KPN Telecom waren voor mij wel aanleiding om te reageren in de richting van de beveilingsambtenaar die ter plaatse zijn beschikbare tijd trachtte nuttig in te vullen. "Ik vind het wel leuk dat ze mijn naam regelmatig gebruiken, maar het wordt hoogtijd dat het geld gaat opleveren. Zo hebben 'ze' me ook nog eens op de trappen van Paleis Huis ten Bosch afgebeeld".

Waarop de desbetreffende ambtenaar reageerde met de opmerking: "Ja, er wordt al regelmatig gefluisterd "Wie zou dat nu zijn, die daar naast de heer Van der Heyden staat?" "Dat is Wim Kok", was daarop mijn reactie. "Direct ga ik weer naar Spanje. En dan heb ik weer met zijn collega Aznar te maken. En ga zo maar door." Ik heb mij nog niet direct met Wall Street beziggehouden, maar dat komt nog wel nadat wij samen de Deutsche Bank hebben bezocht. Wellicht hebben ze hier ook een filiaal. Voor het betreden van het vliegtuig om 16.45 uur zag ik een bekend gezicht. Het was mevrouw Van der Voort. Zij is thans stewardess bij TRANSAVIA. Als ik mij niet vergis heb ik haar ook gesproken op 28 maart 1998 tijdens mijn vlucht met Air Holland in stoel D1. Ik was even in de veronderstelling dat ik haar tijdens een vlucht met TRANSAVIA had meegemaakt. Dat bleek echter niet zo te zijn. "We zullen elkaar binnenkort wel vaker treffen", was haar reactie. Ik ga er derhalve vanuit dat het goed gaat met de ontwikkelingen. De vlucht is perfect verlopen. Om 20.15 kon ik meteen in de trein stappen en om 20.40 betrad ik De Zevende Hemel voor de zoveelste keer. De eerste brief die ik tegenkwam bevatte ons boodschappenwagentje van de Baak en de volgende berichtgeving:

"De heer J.L. van der Heyden. Instituto Cervantes Holding LTD. Torremolinos / MALAGA / Spanje. Datum 17-12-1999 Referentie jvdw Doorkiesnummer 071 369 0380. Onderwerp nieuwjaarsreceptie. Geachte heer Van der Heyden. Met genoegen nodigen wij u uit voor onze nieuwjaarsreceptie op: vrijdag 14 januari a.s. van 17.00-20.00 uur in de Baak te Noordwijk. Tijdens de nieuwjaarsreceptie nemen wij officieel afscheid van Ruud van der Zalm (onze voormalig stafdirecteur financiën en administratie). U kunt tevens kennismaken met de nieuwe leden van de directie: drs Mirjam Bemelmans (stafdirecteur bedrijfsvoering) en Martin Metselaar (stafdirecteur financiën). In de Baak Art Gallery zijn de werken van Krikor Momdjian te bewonderen; zij worden gekenmerkt door zijn filosofische en mystieke levensbeschouwing waarin de verbondenheid van de mens met de natuur een centrale rol speelt. De opening van deze expositie zal tijdens de nieuwjaarsreceptie worden verricht. Het geheel zal muzikaal worden omlijst door het Jazz-trio Brouillard. Graag danken wij u voor de goede samenwerking in het afgelopen jaar en toasten we op 14 januari a.s. met u op een succesvol en inspirerend 2000. Wilt u ons door middel van bijgevoegd antwoordformulier vóór donderdag 6 januari a.s. laten weten of wij op uw komst mogen rekenen? Met vriendelijke groet, Harry Starren, directeur."

Ik stel dit buitengewoon op prijs. Het is echter nog even uitstel van executie in verband met de afspraken die ik met Harry en Ed heb gemaakt. Met Martin Metselaar heb ik al kennis gemaakt en ik ben blij dat Mirjam Bemelmans jouw plaats in Noordwijk kan innemen. Ik ga er wel vanuit dat we van Ruud van der Zalm geen afscheid hoeven te nemen. We zullen hem nog hard nodig hebben voor het bewaken van de administratie van de holding en de werkmaatschappijen. Hij weet immers hoe hij die zaken moet aanpakken. De inrichting van De Eikenhorst laat ik graag aan jou over. Ik moet echter wel duidelijk stellen dat dat in een eerder geval een directe aanleiding tot echtscheiding is geweest in mijn persoonlijke situatie. Aangaande mijn gewenste kantoorinrichting heb jij echter wel een duidelijk beeld. Ik vond die werksituatie in Hoofddorp ideaal. Twee à drie archiefkasten waar ik mijn ordners in kwijt kan en een goed bureau. Voorts denk ik dat het goed is om de inrichting ook af te stemmen op de wensen van de huidige eigenaresse. Het boek Eenzaam maar niet alleen wordt weer opnieuw uitgegeven. Dat wil ik daar dan eens in de juiste ambiance gaan lezen. Op dat punt heb je mijn volledige vertrouwen. Enige spoedbetrachting is daarbij wel gewenst. Ik vond hier namelijk ook nog een enveloppe van de Banco Popular met de volgende mededeling:

"PETICION DE REEMBOLSO. Estimado cliente: Nos permitimos indicarle para su gobierno (¡!), el SALDO AL FAVOR DEL BANCO que, salvo error u omision, presenta su estimada cuenta, el cual rogamos nos reembolse. SALDO A FAVOR DEL BANCO 35.577,00 - PTA. DESDE EL DIA...... 22-01-2000. FECHA INICIO DESCUBIERTO 22-01-2000".

Er is sinds mijn terugkeer naar het hoge noorden vanaf 15 november dus alweer zo'n kleine tienduizend gulden aan bedrijfslasten van mijn rekening gedebiteerd. Ik hoop dat je dat probleem voor mij kunt oplossen. Ik vond namelijk nóg een aantal bonnetjes uit 1999 die ik nog niet heb ingeboekt. Met name uit het Verenigd Koninkrijk. Ik zou ook nog wel graag een serie diamanten willen kopen in de vorm van een hart. Dit naar aanleiding van het advies dat ik gisteren van de dame van de Diamond Shop heb gekregen op Schiphol. Ik wacht daar echter nog even mee. Het zou immers de indruk wekken dat ik mij met ongewenste omkooppraktijken zou inlaten. En daar houd ik mij graag verre van, zoals je weet. Gisteravond werd ik ook nog door Mieke gebeld. Zij heeft een gebroken been ten gevolge van het skiën in de Sierra Nevada. Wat onze externe communicatie betreft doet Rob Hoogland weer goed werk. Verontwaardiging. Rob kan het weten. Of je je benen breekt in de Sierra Nevada of het Oostenrijkse Lech. Het loopt in beide gevallen slecht af met de benen. Zoals Sancho Panza (Lex Goudsmit in 'De Man van la Mancha') al heeft verkondigd: "Of de steen de kruik raakt, of de kruik de steen. Het loopt altijd slecht af met de kruik". En de steen zit hier nog altijd achter zijn tekstverwerker aan de Costa del Sol. Zeven jaar geleden was Cervantes' geboorteplaats Alcalá de Henares nog een fascistisch bolwerk van de eerste orde. Mijn faxberichten aan mevrouw Crespo Asenjo hebben daar definitief een eind aan gemaakt. Dat probleem is opgelost sinds enkele brieven in mei 1995. Enkele citaten: 4 de mayo de 1995 En conmemoración del 5 de mayo. Alsmede: Bij de vijfde mei 3 mei 1995. Misbruik van mijn goede naam en reputatie zal door Ons niet meer worden getolereerd! Dat geldt ook voor de vlaggendrager met de wilde haren.

Ik heb vanmiddag daarom nog een bezoek gebracht aan Holland Yachting in Benalmádena en tussentijds vastgesteld dat de Spaanse Minister-President geheel en al met ons op één lijn zit. De heer John Ruiter uit HARDERWIJK was niet aanwezig. Hij heeft een zeiljacht in de verkoop met de naam Errant Knight. Daar wil ik graag een tochtje mee gaan maken. Vandaag was hij niet aanwezig. Ik heb zijn medewerkster echter wel van de afgelopen Missie naar Balmoral in kennis gesteld. Ook ben ik bij 'Uwe Majesteit' langsgegaan. Mark en Annabel hebben er thans de naam 'Your Majesty' aan toegevoegd.

Mark was zeer geïnteresseerd in de ontwikkelingen binnen De Familie. Ik heb daar inmiddels "De Families" van gemaakt. Het ziet er immers naar uit dat Het Grote Feest gauw een aanvang neemt. Vrijdagavond heb ik vóór de opnames over de Weense Avond in Huis ter Duin in Noordwijk - met onder meer Jan Kamminga en de Oostenrijkse ambassadeur Christiani - Guus Meeuwis al volop zien springen in Ahoy op de tonen van "Verliefd Zijn" uit 1999. Guus doet me veel denken aan Harry. Hij treedt graag voor ons op. Dat heeft hij me verzekerd in de Florin & Firkin. Zeker als John de Mol een deel van zijn vermogen in de holding stopt kan dat feest niet meer kapot: John de Mol door Big Brother miljardair. Voor hem zet Cervantes Productions het sein dus ook op GROEN! WITH LOVE AGAIN JOHN L. VANDERHEYDEN 17.20 P.S. De Klikspaan is tot 15 februari gesloten.

13 FEBRUARI 2000 VRAGENFORMULIER VRIJ-VOOR-TWEE

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALL RECHTEN VOORBEHOUDEN