INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

Datum: zondag 9 oktober 2005 Betreft: ONDER DE KEIZERSKROON Kenmerk: 20051007JHLH Dear Elizabeth, Zaterdag 8 oktober 2005 00.05 De Keizerskroon heeft altijd mijn aandacht getrokken. Op 28 september jongstleden was dat nog het gelijknamige hotel in Apeldoorn en vandaag verwacht ik die keizerskroon op ons werk te kunnen zetten. Alle ogen zijn gericht op... heb ik om 13.00 ter verzending in de brievenbus naast het NS-station Nijmegen-Dukenburg gedeponeerd. Aankomst Wellecom 14.15. Daar heb ik kennis gemaakt met Edward van Cuilenborg van SBS6. Ik heb zojuist zijn verslag gezien van AGOVV-TOP OSS. Wel toevallig dat ik kort daarvoor de informatie over de Graven van Culemborg had geraadpleegd. Dat gaf dus weer aardige gespreksstof. Door de heer van de KONINKLIJKE MARECHAUSSEE werd ik in dit verband aangeduid met Heer van Lippe Biesterfeld. Prinses Irene heeft mijn zegen. ZIJ heeft verstand van zaken. Pascal Kamperman werkt thans ook voor SBS6. In dat verband zag ik op de terugreis in de Telegraaf het artikel door Jouke Schaafsma. Deze naam doet mij aan onze collega Angelique Schaafsma denken van het MLP-project. KAREL 'DE GROTE' AALBERS KEERT TERUG NAAR VITESSE

Volgende week wordt de reactie van Vitesse verwacht. Dat is een goede zaak. Want vanaf dat moment is deze informatie ook weer beschikbaar op het internet. Toevallig dat ik deze zaak ook nog met Edward van Cuilenborg heb doorgenomen voordat ik dit artikel onder ogen heb gekregen. Dit mede in verband met de geplande werkmaatschappijen Cervantes Productions en Cervantes Televison. Op Edwards vraag wie ik daarbij op het oog heb heb ik John de Mol genoemd en hem uiteengezet dat de mislukte onderhandelingen tussen KPN en Telefónica in 2000 tevens hebben geleid tot de vertraging van vijf jaar in onze beleidsontwikkeling en de aandeelhouders van KPN inmiddels 40 miljard euro heeft gekost. Edward liet mij weten dat Talpa de Spaanse naam is voor De Mol en Talpa tevens van plan is om SBS over te nemen. Dus deze keer moet het lukken. Om Karel Aalbers een plezier te doen heb ik er geen bezwaar tegen dat aan het geplande Cervantes Hotel in Arnhem de naam Vitesse of voorheen Vitesse wordt toegevoegd. In dit verband zag ik gisteren nóg een bekend gezicht in de Telegraaf.

De Nederlandse ambassadeur Schelto baron van Heemstra. Ik heb de Baron van Heemstra voor het eerst ontmoet en gesproken tijdens de laatste reünie van de SROC op 6 juni 2003 waarbij ook deze foto's zijn gemaakt.

Hij heeft mij bij die gelegenheid ook uitgenodigd eens vaker bij hem langs te komen op de ambassade in Madrid. De laatste keer dat ik daar ben geweest was op 21 mei 1992. Dus dat wordt ook alweer hoogtijd. Het bezoek aan het ESTADIO SANTIAGO BERNABEU dienen we immers ook nog een keer opnieuw af te leggen zodra RANDSTAD haar Spaanse activiteiten in CERVANTES EMPLEO heeft ondergebracht. Op 1 augustus jongstleden had ik te weinig tijd om verder overleg te plegen met mijn collega's van REAL MADRID. De statistiek. 747 bezoeken. Jaartotaal 195.787. Nieuw in de Top 30 van 6330 URLs 29.

In de Top 100 van 678 verwijzende pagina's vandaag speciale aan dacht voor 29. Van Hof naar Home 33. Monnikenwerk 34. Over the Border 35. Vossenjacht 39. Alles op een rij 45. The Road Ahead 49. Bronsgroen Eikenhout 51. Santa Diana 60. Helderziendheid 68. Klinkklaar 69. Blauw Bloed 71. In Koninklijke Dienst en 100. Lorca. Hierin ontbreekt opnieuw deze foto van Irina Gúseva.

Nieuw in de Top 20 van 139 zoekopdrachten op 10. sjef van zwieteren vermeld in Teambuilding, Verzekeren, Tussenrapportage, Brief 48 aan TBG, Building the Holding IV, Brief 56 aan TBG, De Vuurtoren, Favoriete jurk, Chili con Carne, Baak à la Carte, Jouw brief van 8 september 1993, Keizerin Elisabeth, De Paarse Vlinder en het Blauwe Licht, Bingo en Silver Seraph. Ik heb nog enige tijd met hem 'op dat kamertje boven' gewerkt. Hij kan jou dus precies vertellen wat ik daar heb gedaan. Ik vond dat echter geen goede lokatie. Maar - for the time being - altijd nog beter dan tussen die jonge dames. SASKIA PRET e.d. WIJ noemen dat INVESTEREN IN DE TOEKOMST. Het is mooi weer (14.42) en ik ga daarom even naar de Waalkade. 19.19 Onderweg zag ik een bus met het opschrift Er is van alles gaande in de vallei. Hierbij ging ik in gedachten terug naar 22 april 1997. Nadat ik op Kensington Palace mijn schilderij voor Diana had afgegeven ben ik naar de Oranjery gegaan to have a cup of tea. Bij terugkeer kwam de paleiswacht mij tegemoet met de woorden: "She is not in. She is in The Valley. But She has accepted your present with great pleasure". Met die gedachten bereikte ik Plein 1944. Ontstaan door dezelfde Britse bommen waarvan er gistermiddag een exemplaar is ontmanteld bij de Zwanenburgbaan. Er hingen overal paarse ballonnen (15.48). Op Het Valkhof trof ik de heer Boshouwers van de Valkhofstichting (16.25) in verband met een tentoonstelling van het Marechaussee Museum in Buren. Ik heb hem van de laatste ontwikkelingen - alsmede van de titel van deze brief en mijn aangetekende brief aan His Royal Highness the Prince of Wales - in kennis gesteld. Ook het verlies van 40 miljard euro ten gevolge van de fatale onderhandelingspoging van Paul Smits in mei 2000. Het was de heer Boshouwers bekend dat Ad Scheepbouwer het bedrijf nadien heeft moeten reorganiseren. Om 17.16 ben ik naar de Dukenburg teruggekeerd. Ik kan mij goed voorstellen dat Diana het op prijs heeft gesteld dat de Nijmegenaren dat Britse bombardement van 22 februari 1944 aan de Britten hebben vergeven. 22.23 Nederland heeft Engeland vandaag een goede dienst bewezen waardoor volgend jaar opnieuw het

JOHN SAVED THE QUEEN

kan worden aangeheven bij onze oosterburen. Het wordt echter wel tijd dat thans de naam

NEDERLAND

op de Oranje shirts van de bewoners van de Lage Landen aan de Zee wordt opgenomen.

Ik hoop je weer te treffen tijdens de heropening van het Gelredome met de nieuwe naam

PRINSES DIANA STADION

11 OKTOBER 2005 TERUG UIT NEDERLAND

TERUG IN HET LAND

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN