INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

Donderdag 4 juni, Nerja

Dit is de mooiste kustplaats in Spanje die ik heb gezien. Kort na mijn aankomst heeft Enrique Caro, de directeur van Hispánica, mij de parador van Nerja laten zien en het dorpje FRIGILIANA. Een juweeltje in de bergen. Een dorpje dat enorm geleden heeft onder de val van Granada. Een dorpje waar exact 500 jaar geleden de totale moorse bevolking door de christenen is uitgeroeid. Het dorp verkeert nog in oorspronkelijke staat en is nog onbedorven. Zie verder bezoekverslag Nerja. Ik zit nu op het dak van het huis van Rosario Ramírez, een voortdurend pratende weduwe, waar ik te gast ben. Dit huis is een juweeltje. Naar het noorden kijkend zie ik de witte huizen van het dorp en een schitterend berglandschap. Kijk ik achterom, dan zie ik de onmetelijke blauwe vlakte van de Middellandse Zee. Vanuit de keuken vanuit dit huis kijk ik zo'n 50 meter in de diepte op het strand. Vanaf dit punt is de totale pittoresque baai te overzien. Rosario heeft hier een uitstekend zicht op de cliëntèle van Enrique. Zij ziet werkelijk iedereen die op het strand ligt: een helicopterview, "una atalaya". Een zeer strategische positie. Ook hier wordt er uiteraard uitstekend voor mij gezorgd. Binnen enkele uren heeft Rosario voor mij de was gewassen en gestreken. Er gebeuren hier soms vreemde dingen volgens Rosario. Zo is zij gewend Japanse cursisten te ontvangen. Enige tijd geleden heeft een van die cursisten eens verzocht de was voor hen te doen. Zij had daar niet veel tijd voor, naar haar zeggen. De Japanners hebben haar toen voorgesteld dat zij eerst een weekend naar Mexico zouden gaan en vervolgens de was bij haar zouden komen ophalen voordat ze weer naar Tokyo vlogen. Morgen een ontknoping: Yo voy por primera vez montar a caballo (14.30), voordien gesprek met Andrea, de secretaresse van Joaquín.

5 JUNI 1992 NERJA EN ALMUÑECAR

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN