INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

DE MANAGEMENTGOEROE

DE HISPANIST

DE ORGANISATIEDESKUNDIGE

DE FINANCIEEL ECONOOM

8 augustus 2000. Betreft: MAYBE Kenmerk: JH/PO20000808. Nijmegen, maandag 7 augustus 2000. Beste Peter, 17.25 Vanmiddag ben ik even met een pakje naar de Cimbaalstraat gewandeld. Om 16.15 liep ik over de brug over het Maas-Waalkanaal. Er kwam een boot onderdoor varen met de naam Maybe. De schipper leek mij te kennen, want hij zwaaide ogenblikkelijk. Herman was niet thuis. Ik heb hier daarom een cedeetje gekocht van Bryan Adams, including (Everything I do) I do it for you. Daar heb ik zeer dierbare herinneringen aan. Onderweg kwam ik de echtgenote tegen van een oude schoolvriend van me. Ik ben nu weer verdergegaan met het scannen van mijn foto's en ben inmiddels in augustus 1997 aangeland. Ik doe dit aan de hand van mijn Letters. Ik lees in het fragment van 7 augustus 1997:

"I don't think that you need a playboy for the rest of your life, but a real husband who loves you with his heart. Please Di. Don't be caught into a trap! That would be your end. So don't!!! You don't need him to go to Hollywood. I arranged everything already. We can visit the cast of The Bold and the Beautiful in order to save the Dignity of European Nobility! We are working on the subject. Please don't let that be interfered. So not a playboy Diana. I hope that You have that sense of responsibility. If not, then We will have a real problem."

Ik hoop dus dat er vanaf heden beter naar me wordt geluisterd dan in die tijd. Die 'selffullfilling prophecy' heeft zich helaas ook voltrokken. Laten we het dus steeds houden bij positieve, opbouwende gedachten. Dan komt het resultaat vanzelf. Antoinette - zo heet de betreffende dame - vroeg mij of ik nog steeds met Diana bezig ben. Dat betreft thans slechts de juridische afhandeling van het probleem. Vandaar dat ik die CD van Adams heb gekocht om mij opnieuw op een uitstekende partner te oriënteren.

Dinsdag 8 augustus 2000
Er staat nu een oranje fiets voor de deur. Het fusieoverleg tussen BA en KLM wordt verlengd. Ik denk dat nu het moment is aangebroken dat ook Iberia tot de besprekingen wordt toegelaten, zij het vooralsnog als waarnemer of toehoorder. Uiteindelijk maken zij gedeeltelijk deel uit van BA en Telefónica is immers ook nog steeds op overnamepad. Telefónica koopt rest GMG Endemol. Dat is dus weer een stevige slag in de goede richting. De aandelen KLM en WOL gaan volgens verwachting al omhoog. Zodra WOL echter met de Italianen (Tiscali) in zee gaat, vallen ze voor mij af en komt GMG/Lycos in de plaats. Ik heb geen behoefte aan Italianen in onze organisatie. Dat past niet in mijn Core Business. Iedereen maakt wel eens een foutje en het is mij nog steeds onduidelijk waarom ik op de Winthontlaan niet bekend ben, volgens de heer Van Amstel. Het is gemakkelijker als ik mijn brieven naar jouw secretariaat kan sturen of samen kunnen e-mailen. Laat je mensen gewoon weten wat je eigen probleem is, zonder een beschuldigende vinger in iemands richting te steken. Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen probleem. Dat geldt ook voor mij, maar het is wel een goede zaak als we elkaar hoe dan ook bij onze tekortkomingen aanvullen. Nobody is perfect. Zelfs mijn 'Doña Perfecta' niet. Het persoonlijke project is nog steeds het Diana Project. Het is niet direct een karaktertrek van een schorpioen om zijn verlies te nemen. Er is een groep schorpioenen aangetroffen in de bossen van Hulshorst op de Veluwe. Zijn steek kan dodelijk zijn. Dat neemt niet weg dat ik in principe bereid ben om een vorm van verlies te nemen. Ik heb echter niet voor niets alle bonnetjes vanaf 1991 zitten in te boeken. Dat is het minste wat ik mag terugverwachten als begininvestering. Wat de zaak Al Fayed betreft heb ik al eerder laten weten dat ik in principe bereid ben van strafvervolging af te zien als hij zijn vliegtuigen in onze holding onderbrengt en zijn fouten erkent. De vraag is echter of dat nodig is zodra BA en KLM tot RCA worden omgebouwd. Het bedrijf Instituto Cervantes Benelux ofwel Cervantes Education & Training kan dan het complete scholingsprogramma voor zijn rekening nemen. Ik neem dan al gauw genoegen met de royalties. Liefde is... ...samen onder de parasol. Ik hoop dat dat nu lukt. Ons bedrijf als parasolorganisatie. Marjo Eurlings kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren, samen met de rest van de Vereniging Spaans op School. Er moeten onder de leden immers bekwame mensen te vinden zijn die ons businessplan tot uitvoering kunnen brengen. Wat het 'schriftelijk kenbaar maken' betreft acht ik het van belang dat de dagvaarding voor de heer M.A.F. in goed overleg met de heer Van Amstel en The Magistrate of London wordt opgemaakt. Ik handhaaf wel
mijn vordering van Hfl.130 mio. Uiteindelijk is en blijft hij verantwoordelijk voor de dood van mijn mededirecteur van Instituto Cervantes Limited England and Wales. Zodra dat bedrag door de limited is ontvangen ben ik wel bereid hier en daar een postje te laten vallen. De zaak ligt op dat punt vrij simpel: Diana had een vermogen van Hfl. 130 miljoen. Zij had dat bedrag in zijn geheel ter beschikking om in het bedrijf te investeren. Door het fatale ongeluk is dat geld vooralsnog aan de limited voorbijgegaan. John Major heeft handig van de situatie misbruik gemaakt door een verouderd testament te laten publiceren. Hierdoor staat ons bedrijf nog steeds met lege handen. Al Fayed draagt hiervoor de primaire verantwoordelijkheid. Ik ben nu bezig met de fotoreportage van mijn bezoek aan The Royal Gardens (and palaces as well) in augustus 1997. Ook hiervan zal ik een selectie samenstellen. 17.15 Ik ben met mijn foto's gekomen tot 20 augustus 1997.

Daar kwam ik deze 'gentleman' tegen. Hij heeft mij op die dag een rondleiding gegeven door de vertrekken van King William en Queen Mary in HAMPTON COURT PALACE. Na afloop heb ik hem het Certificate of Incorporation verstrekt van het nieuwe Nederlands-Britse familiebedrijf met het opschrift Honi soit qui mal y pense.

Ook heb ik hem bij die gelegenheid uitgenodigd een bezoek aan Paleis Het Loo te brengen rond 28 september van dat jaar. Hij is nog steeds welkom. Voor een ander feest.

9 AUGUSTUS 2000 HONI SOIT QUI MAL Y PENSE

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN