INSTITUTO CERVANTES BENELUX ENGLAND AND WALES

Opleiding en Training, Werving en Selectie, Management, Business Consultancy, Reizen, Vertaalservice, Tolkenservice, Public Relations, Communicatie, Publishing, Spaans in Spanje, Amerika, Ondernemerschap, Luchtvaart, Automatisering, Internet, Productions, Verzekeringen, Hotels, Bankbedrijf, Voetbal, Prinses Diana Stadion, Televisie, Onroerend goed

24 juli 1997. Tijdstip: 14.00 uur. Betreft: KORT GESPREK Aantal pagina's: 1. Geachte Heer Knol, Dank voor het korte gesprek van vanmorgen naar aanleiding van mijn faxbericht van eergisteren. Ik denk dat aangaande de exploitatie van Vennootschap 2 Cervantes Education & Training inderdaad het bedrijf 'Reed Elsevier' het meest in aanmerking komt. Ik ben eveneens van mening dat zij enkele miljoenen in het bedrijf dienen te investeren. Ik heb er geen enkele moeite mee als zij het volledige management voor hun rekening nemen tegen betaling van een vaste 'fee' voor het gebruik van de naam en een gedeelte van de winst aan de Holding, dat ik wens om te zetten in een Nederlands-Brits familiebedrijf. Voor zover mijn kennis reikt is 'Reed Elsevier' eveneens een Nederlands-Brits bedrijf. Ook beschikt Elsevier al over de benodigde infrastructuur om een zeer goede klant van mij te bedienen: een zeer groot bedrijf dat 5% van haar omzet beschikbaar heeft voor opleiding en training. Ik heb met dit bedrijf al afgesproken dat Cervantes Education & Training de functiegerichte scholing van het op de Spaanstalige markt gerichte personeel voor haar rekening zal gaan nemen. Gezien de spectaculaire ontwikkelingen op de aandelenbeursen is thans HET moment om in mijn bedrijf te investeren. Ik ben ervan overtuigd dat het voor een bedrijf als Elsevier buitengewoon interessant is om haar op de Spaanstalige markt gerichte activiteiten onder 'Cervantes-label' te brengen. Hiermee zullen zij het volledige op de Spaanstalige markt gerichte marktaandeel in opleiding en training kunnen gaan 'coveren'. Een monopoly-positie dus. Ingeval u contacten met hen heeft stel ik het op prijs dit aan hen te melden. Voor mij geldt nu echter wel: 'Wie het eerst komt, die het eerst maalt'. Elsevier is een grote naam, maar heeft nog niet die wereldwijde bekendheid die ik heb met mijn 'Instituto'. Met vriendelijke groet, INSTITUTO CERVANTES Nederland, België, Luxemburg, Engeland en Wales. J.L. VAN DER HEYDEN. Manager Benelux.

27 JULI 1997 UW FAXBERICHT VAN VANAVOND TER ATTENTIE VAN PROF.DR. J.G. KNOL

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is legally registered at the Benelux Trade Registrar under deposit numbers 0508277 and 843323 in class 41: education, trainings and courses and is a tradename of the Foundation Cervantes Benelux in Nijmegen, registered under number 41211928 of the Chamber of Commerce of Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX está legalmente depositado como marca comercial en el registro de marcas del Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom bajo los números de depósito 0508277 y 843323 en clase 41: educación, enseñanza y cursos y es un nombre comercial de la Fundación Stichting Cervantes Benelux en Nimega, inscrito bajo número 41211928 de la Cámara de Comercios en Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House Cardiff.

INSTITUTO CERVANTES BENELUX is als handelsmerk wettig gedeponeerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom onder depotnummers 0508277 en 843323 in klasse 41: onderwijs, opleidingen en cursussen en is een handelsnaam van de Stichting Cervantes Benelux te Nijmegen, ingeschreven onder nummer 41211928 van de Kamer van Koophandel te Amsterdam (IBAN: NL91INGB0004729266 BIC: INGBNL2A). Instituto Cervantes Limited is registered for England and Wales under Company No. 3300636 at Companies House, Cardiff.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN